Dünya yeni bir yok olma safhasına giriyor

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, Dünya’nın yeni bir yok oluş safhasına girdiği ve bundan en çok insanların zarar göreceği belirlendi.

Dünya yeni bir yok olma safhasına giriyor
Dünya yeni bir yok olma safhasına giriyor
GİRİŞ 20.06.2015 14:08 GÜNCELLEME 20.06.2015 14:08
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Stanford, Princeton ve Berkeley üniversitelerin sunduğu rapora göre omurgalı hayvanlar normale oranla 114 kere daha hızlı bir şekilde yok olmaya başladı. Araştırmacıların söylediğine göre Dünya altıncı en büyük kitlesel yok oluş safhasına girdi. Böyle bir olayın 65 milyon yıl önce Dünya’ya büyük meteorun çarpması sonucu dinozorların yok olmasıyla gerçekleştiği vurgulandı.

Araştırmacı Gerardo Ceballos, bunun devam etmesine izin verildiği takdirde dünyanın kendini yenilemesinin milyonlarca yıl alacağını ve insan türününün normalden daha erken yok olmaya başlayacağını bildirdi. Omurgalı canlıların yok oluşunu tarihsel açıdan inceleyen bilim adamları, son zamanda gerçekleşen yok oluş oranının tüm zamanlara göre 114 kat daha hızlı olduğunun görüldüğünü açıkladı. Yapılan araştırma, 1900 yılından bu yana 400’den fazla omurgalı canlının yok olduğunu gösterdi. Böyle bir kaybın normalde 10 bin yılda gerçekleşmesi gerektiği de araştırmacılar tarafından vurgulandı. İklim değişikliği, kirlilik ve ormansızlaştırma bunlara neden olarak gösterilirken, ekosistemin tahrip edilmesi sonucu üç insan nesli sonunda arılar aracılığıyla polenleşme gibi faydaların da yok olacağı belirtildi.

“TUTUNDUĞUMUZ DALI KESİYORUZ”

Stanford Üniversitesi’nden Prof. Paul Ehrlich, “Tüm dünyada pek çok türün yürüyen bir ölü haline geldiğine yönelik bir sürü örnek var” dedi ve ekledi: “Tutunduğumuz dalı kesiyoruz.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • İsmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet bir şekilde kopacak..
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne önemi varkı takmayın kafanıza böyle şeyleri nasıl olsa bu dünya sonsuza kadar gitmeyecek herkes ölümü tadacak Kuranda yazıyor.
    Cevapla
  • Ahmet II 8 yıl önce Şikayet Et
    Neden atmıyorsun kendini uçurumdan aşşağı,Hastaya,yaralıya yardım etmeyelimmi nasılsa ölecek diye?"kuranda namaz kılmayın yazıyor" diyen ve ayetin sonunu okuyan adam gibi eksik okumuşsun,yanlış anlamışsın.Dünyanın yok oluşunu hızlandıran insan,böyle bir felakete sebep olacaksa ve bu farkedilmişse çok önemi var.Bir an evvel yanlıştan dönüp,dünyayı ve insanlığı kurtarmak için harekete geçmek gerek bu gelecek olan felaketten.Zaten ömrü dolan ölümü tadıyor ama soyu devam ediyor.Allah bunu da emretmiş.Yaşayacak,yaşatacak soyunu devam ettirecek Öyle olmasa ürememize de izin vermezdi Her an ölecekmiş gibi ibadetini yap,ölmeyecekmiş gibi çalış,yaşa,yaşat gerisini Allaha bırak.
    Cevapla
  • trabzonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    kurtuluş olur çok beklemeyelim insanlığın selameti için
    Cevapla
  • Yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet yaklaşıyor.Az kaldı.Mesela siz bu yazıyı okuduğunuzdan beri 5 sn daha yaklaştı.
    Cevapla
  • trabzonli 8 yıl önce Şikayet Et
    you speak turkish???
    Cevapla
  • fsdfa 8 yıl önce Şikayet Et
    :) bana 10 sn ye mal oldun :D
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?