Tarihi görev gerçeğe dönüşüyor

NASA, Jüpiter'in buzul uydusu Europa'ya keşif uydusu gönderilmesi planını onayladı.

Tarihi görev gerçeğe dönüşüyor
Tarihi görev gerçeğe dönüşüyor
GİRİŞ 21.06.2015 01:33 GÜNCELLEME 21.06.2015 01:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

NASA, Güneş Sistemi'nde Dünya'dan sonra yaşam barındırma olasılığı en yüksek yer olarak kabul edilen Europa'ya keşif uydusu gönderilmesini kararlaştırdı.

Jüpiter'in en büyük dördüncü uydusuna düzenlenecek Europa Clipper görevi, 2020'li yıllarda gerçkeleştirilecek.

Dokuz bilimsel donanım taşıması planlanan uydu, Europa yörüngesinde 45'e yakın uçuş gerçekleştirecek. Yere yakın uçuşlarla, Hubble Uzay Teleskopu'nun geçmişte fark ettiği su buharından örnek toplanacak ve kimyası analiz edilecek.

REASON adı verilen radar sistemi, buzul gezegenin buzul örtüsü altındaki yapıları inceleyecek, ICEMAG adı verilen donanım ise uydunun manyetik alanına ait harita çıkaracak. Spektrometre ve toz analiz cihazları buzul uydunun yüzeyi boyunca uzanan turuncu-kızılımsı çizgilerin kaynağını araştıracak.

Europa görevinde yer alan Robert Pappalardo, "Dünya'da su bulunan her yerde yaşam olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Europa'da da yaşam bulunma olasılığı çok yüksek" ifadesini kullandı. Pappalardo, keşif göreviyle Europa'nın buzul örtüsü altında yer alan okyanuslarda yaşam arayacaklarını söyledi.

Jüpiter sistemini inceleyen Galileo uydusunun ekibinde yer alan Claudia Alexander ise 'Europa'nın jeolojik olarak canlı olduğuna inandıklarını ve oradaki hayatın türü ve nasıl oluştuğunu anlamak istediklerini' söyledi.

Europa görevi, sadece Güneş Sistemi değil, Samanyolu Galaksisi'nde hayatın nasıl oluştuğu sorusuna da önemli veriler sunacak.

YORUMLAR 1
  • nurhadi palermo 8 yıl önce Şikayet Et
    güzel bi haber. teşekkürler haber7.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!