Bilim dünyasını şaşırtan 'en büyük keşif'

Gökbilimciler, en büyük güneş sistemini keşfetti.

Bilim dünyasını şaşırtan 'en büyük keşif'
Bilim dünyasını şaşırtan 'en büyük keşif'
GİRİŞ 27.01.2016 18:17 GÜNCELLEME 28.01.2016 08:36
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Avustralya Ulusal Üniversitesinden bir grup bilim adamının yürüttüğü araştırmada, uzun süredir yalnız olarak tanımlanan dev gaz gezegenin aslında bir yıldıza sahip olduğu ortaya çıktı.

GEZENE 1 TRİLYON KM UZAKTA

Bu yıldızın, "2MASS J2126-8140" isimli gezegene 1 trilyon kilometre uzakta olduğu görüldü. Yıldızın, gezegenin ekseninde bir tam turu tamamlamasının neredeyse bir milyon dünya yılını aldığı bildirildi.

JÜPİTER'DEN 12 KAT BÜYÜK

Araştırmada, 2MASS J2126-8140 adlı gezegenin de Jüpiter'den 10-12 kat büyük olduğu belirtildi. Gezegenin yıldızına uzaklığının da dünyanın Güneş'e uzaklığından 6 bin 900 kat fazla olduğu belirlendi.

Araştırma ekibinden Dr. Simon Murphy, yaptığı açıklamada, kütlesi bu kadar az bir gezegeni bulmaktan duydukları şaşkınlığı dile getirerek, "Bu sistemin bizim güneş sistemimiz gibi toz ve gaz bulutundan meydana gelmiş olmasının imkanı yok" dedi.

YORUMLAR 17
  • harun boysal 8 yıl önce Şikayet Et
    Her nekadar cern'deki deneylerde ışık hızının aşıldığı söylensede izafiyet teorisi hala gerçerliliğini koruyor. bazı profesörler tv'lerde boy gösterip uzaylılar dünyamıza seyahat edemezler çünkü ışık hızı aşılamaz diyor fakat bugün size onların atladığı çocukluğumdan beri düşündüğüm önemli 2 teoriden bahsedeceğim. Kütle tam olarak ışık hızına ulaşamadığı için ışık hızına yakın bir hızda seyredildiğinde zamanın yavaşladığı ve örneğin 1 milyon ışık yılı olan bir mesafeye ışık hızında seyahat eden bir kişinin geçireceği sadece birkaç dünya yılı olduğu söylenmektedir ama yinede sonsuz büyüklükte olan bu evrende yaşam ihtimali bulunan galaksiler dahi milyarlarca ışık yılı ötededir
    Cevapla
  • Gezgin 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahü ekber
    Cevapla
  • KORKUT 8 yıl önce Şikayet Et
    hah hah ha daha güneş sistemindeki gezegenleri tespit edemeyenler atıp tutuyor
    Cevapla
  • evet 8 yıl önce Şikayet Et
    Yıldızın, gezegenin ekseninde bir tam turu tamamlamasının neredeyse bir milyon dünya yılını aldığı bildirildi... hmm ok oralarda yıldızlar gezegenlerin etrafında dönüyorsa demek..
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    sübhanallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?