5 yılın sonunda Jüpiter'in yörüngesine giriyor!

NASA'ya ait "Juno" uzay aracının, 4 Temmuz'da Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter'in yörüngesine girmesi bekleniyor.

5 yılın sonunda Jüpiter'in yörüngesine giriyor!
5 yılın sonunda Jüpiter'in yörüngesine giriyor!
GİRİŞ 29.06.2016 16:12 GÜNCELLEME 29.06.2016 16:12

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ne (NASA) ait "Juno" uzay aracının, 4 Temmuz'da Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter'in yörüngesine girmesi bekleniyor.

Juno'nun Proje Müdürü Rick Nybakken, NASA'nın 5 Ağustos 2011'de uzaya fırlattığı Juno'nun 5 yıl süren 2,8 milyar kilometrelik yolculuğunu tamamlayarak hedefine ulaşmasıyla ABD'nin Bağımsızlık Günü 4 Temmuz'da çifte kutlama yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Herhangi bir aksilik olmadan her şeyin planlanan şekilde gitmesi durumunda Juno, 4 Temmuz'da Jüpiter'e en yakın mesafeye ulaştığında radyo dalgalarıyla NATO'ya 3 "bip" sesi gönderecek. Söz konusu sinyali alan bilim adamları, uzay aracı yavaşlatarak Jüpiter'in yörüngesine yerleşmesini sağlayacak.

Güneş Sistemi'nin en fazla radyasyon yayan gezegenine en fazla yaklaşan uzay aracı olacak Juno, Jüpiter'in yörüngesinde yaklaşık bir yıl kalacak ve gezegenin kozmik sırlarının çözülmesinde bilim adamlarına destek sağlayacak.

Basketbol sahası büyüklüğündeki Juno'nun kalbini oluşturan bilgisayar, Jüpiter'in yaydığı radyasyondan korunması için titanyumdan yapılmış bir kafes ile koruma altına alındı.

Juno'nun görev süresi, 2018'de sona erecek. 

Juno'nun görevini tamamladıktan sonra Galileo gibi dev gezegenin üzerine düşürülmesi planlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!