JAXA açıkladı: Başaramadık!

Japonya Uzay Araştırma Ajansı'nın elektromanyetik "hurda temizleyicisi" uzaydaki testinde başarısız oldu.

JAXA açıkladı: Başaramadık!
JAXA açıkladı: Başaramadık!
GİRİŞ 07.02.2017 22:02 GÜNCELLEME 07.02.2017 22:05
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), uzaydaki hurda enkazını temizlemek amacıyla geliştirdiği projenin uzayda test aşamasında başarısız olduğunu açıkladı.

Kyodo ajansının haberine göre, JAXA teknolojiyi test etmek üzere uzay gönderilen "Kounotori6" adlı uzay aracının hurda toplama görevini icra etmede başarısız olduğunu ancak Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) zorunlu ikmal malzemelerini ulaştırdığını duyurdu.

Araçta bulunan ve uzaydaki hurda parçalarını elektromanyetik güçle kendine çekip beraberinde sürükleyerek, dünyaya taşıması için tasarlanan 700 metre uzunluğundaki metal köstek aparat yaşanan arıza nedeniyle araçtan çıkarılamadı. Arızaya müdahale eden teknisyenler de aksaklığı gidermeyi başaramadı. 

"Kounotori6" dün sabah saatlerinde atmosfere girmesinin ardından, yanarak yok oldu.

JAXA iki hafta önce de SS-520-4 roketini yörüngeye oturtmakta başarılı olamamıştı.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tahminlerine göre dünyanın alçak yörüngesinde çeşitli uydu ve uzay araçlarından arta kalan, bir santimden büyük 500 bin metal enkaz parçası bulunuyor. Bunlar yörüngede bulunan yaklaşık 780 uydu ve UUİ için tehlike arz ediyor.

YORUMLAR 32
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Suç Japonlarda değil bizde.Uzayı biz kirletiyoruz.
    Cevapla
  • True 7 yıl önce Şikayet Et
    japonlar hakkında saçma sapan yorum yaparak konuyu müslüman veya gavur konusuna getirmişler. Allah akıl versin böyle yorum yapanlara. Adamlar uzaydaki metal çöplüğü temizlemek için bir çalışma yapmışlar, bu çalışma hüsranla sonuçlanmış. burada Japonların böyle bir çalışma yaptıkları için teşekkür etmek gerekiyorken, Japonları alakasız konularla suçlamak çok aptalca...
    Cevapla
  • Japon 7 yıl önce Şikayet Et
    japon ve kore teknolojisi ile ortak çalışmak ABden daha faydalı olur
    Cevapla
  • SABRA 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları kandırıyorlar atmosferi geçebilen bir tane bile uydu yok nasa'nın videolarına bi bakın bu uydu çöplüğünü asla göremessiniz tertemiz gözüküyor uzay. 80 cm lik çanak 37,550 km den sinyal alıyormuş da biz tv yi seyrede biliyormuşuz.çanağa sinyali veren iyonesfer tabakasıdır kendisine gönderilen sinyali ayna görevi yaparak yeryüzüne yansıtır. yani uzay uydu çöplüğü falan değil.
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar hakkında yorum yapanlar Ertuğrul 1890 filmini izlesin yada Türk - Japon ilişkilerini tarihe bakarak incelesin. ondan sonra yorum yapsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim