Türkiye uzaya dev adım atıyor

Türkiye’nin uzay macerası martta başlıyor. Test edilecek uydu malzemeleri uzaya gönderildi. Bakan Arslan, “Türkiye adına uzayda bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi

Türkiye uzaya dev adım atıyor
Türkiye uzaya dev adım atıyor
GİRİŞ 12.02.2017 02:25 GÜNCELLEME 12.02.2017 02:27
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

2023 hedeflerine hızla ilerleyen Türkiye, tarihinde ilk kez açık uzay ortamında teknoloji geliştirme amacıyla testlere başlayacak.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yer alan Japonya'ya ait KIBO Uzay Modülü'ne gönderilen uydu teknolojilerinde kullanılacak malzemeler mart sonu ya da nisan başında test düzeneğine yerleştirildikten sonra doğrudan açık uzay ortamında testleri başlatılacak. Bu yılın sonunda KIBO Uzay Modülü'nden yörüngeye Ulaştırma Bakanlığı Deneysel Uydusu (UBAKSAT) da gönderilecek.

TEKNİK MALZEME GÖNDERİLDİ

Teste tabi tutulacak malzemeler, Japon kargo gemisiyle taşınmış H-IIB Roketi kullanılarak, Japonya Tanegashima Uydu Fırlatma Merkezi'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na 9 Aralık 2016'da gönderilmişti. Mart sonu ya da nisan başında da Türkiye'ye ait malzemeler test düzeneğine yerleştirilerek, açık uzay ortamında testleri başlatılacak. Yaklaşık 1 yıl uzayda teste tabi tutulacak malzeme, daha sonra tekrar Türkiye'ye getirilecek ve uzayda maruz kaldığı etkiler gözlemlenecek.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Bu operasyonla uzay çalışmalarında bir ilk gerçekleştirilecek. Uydu teknolojilerimizin geliştirilmesinde kullanılacak bir malzeme, ülkemizden uzaya gönderilerek tekrar Türkiye'ye getirilmiş olacaktır" diye konuştu.

İşbirliği kapsamında, ISS 'de yer alan Japonya'ya ait KIBO Uzay Modülü'nde Aselsan tarafından geliştirilen uydu teknolojilerinde kullanılacak malzemelerin atmosfer dışında, açık uzay ortamında testleri kısa süre içerisinde başlayacak.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 30
  • dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    önce bir otomobil yapalım yerli sonra uzayı düşünürüz türkiyede hurda arabalar 15 20 bin civarında avrupada aynı araba aynı model 1000 1500 euro yukarı bakmayın aşagı bakın . fakir insanımız çok öncelikle zengin fakir ayrımını yok edelim birlikde degilmi cevrenizde zenginler size nasıl bakıyor ..
    Cevapla
  • TheGkn 7 yıl önce Şikayet Et
    Marsta dünya manzaralı 3 dönüm arsa ne kadar gardaş bi bilgisi olan varmı, he bide imara açıldımı oralar.
    Cevapla
  • samimi 7 yıl önce Şikayet Et
    Aman Chp ve gezici gomunisler duymasin havayi kirletiyorlar diye bunada karsi olurlar.
    Cevapla
  • lustt1 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin geri kaldığını savunarak siyaset yapanlara sormak lazım bu çalışmaları. Yakında marsta koloni kurmaya başlarsak sanırım o zihniyet "ne İşimiz var marsta" der.
    Cevapla
  • uzay 7 yıl önce Şikayet Et
    uzaya roket göndermemiz lazım uzay gemileri inşa edip marsa ve satürne, abd rusya çinden önce gitmemiz lazım
    Cevapla
  • benbilmem 7 yıl önce Şikayet Et
    BU GÜZEL DÜŞÜNCELERE ORTAK OLMAMAK MÜMKÜN DEĞİL,ama bu işler hamaset ve lafla olmuyor ÇALIŞMAMIZ LAZIM hemde çok çalışmamız gerekiyor...okumamız gerekiyor,araştırmamız gerekiyor..
    Cevapla
  • Murat Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet kesinlikle. Allahın iziniyle herşey olur. Bu güçe sahibiz çünkü.
    Cevapla
  • Azim 7 yıl önce Şikayet Et
    Hele bi referandumu atlatalim o da olacak kardesim. Gunese baska galaksilere paralel evrenlere bile gidecegiz. Hepsinin adimlari atiliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı