Van

Su sporları festivalinde eğlencesiz aktivite

09:50 04 Eylül 2015
Su sporları festivalinde eğlencesiz aktivite

Van'da bu yıl altıncısı düzenlenecek "Van Denizi Su Sporları Festivali"nin eğlence programları, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle iptal edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit haberlerinin geldiği bir ortamda eğlence formatında gösteriler yapılmasının doğru olmayacağını söyledi.

Önceki yıllarda festivale Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda sporcunun katıldığını anımsatan İnanç, bu yıl sadece Bitlis'ten katılım olacağını ifade etti.

Programda halka yönelik aktivitelere ağırlık vereceklerini belirten İnanç, şöyle konuştu:

"Su sporları boyutunda hiçbir değişikliğe gidilmedi. Su üzerinde yapılacak bütün etkinlikler devam edecek ama yerel sanatçıların iki gün boyunca verecekleri konserler, halk oyunları ve kapanış töreni için yapılacak gösterileri iptal ettik. Son dönemlerde gelen şehit haberleri ve bunca gözyaşının olduğu bir süreçte sazlı, sözlü etkinlikleri iptal ettik. Cenazelerimize hürmeten bu kararı aldık. Şehit haberlerinin geldiği bir ortamda, eğlence formatında gösteriler doğru olmazdı. Sayın valimizin talimatıyla bunları iptal ettik."

-"Vanlılardan katılım bekliyoruz"

Festivalde su sporu etkinliklerinin yapılacağını kaydeden İnanç, vatandaşlara özellikle de gençlere festivale katılım çağrısı yaptı.

Gençlere, "mayolar cepte haydi su sporları tesislerine" diye seslenen İnanç, "Ümit ediyorum ki bütün halkımız festivale rağbet edecektir. Özelikle gençlerin katılımını bekliyoruz. Su üzerinde çok güzel yarışlar düzenlenecek. Tabii ki zor günlerden geçiyoruz. Yaşanan bu durumlar morallerimizi aşağıya çekti. En azından bir moral, destek anlamında da iki günlük festivalin iyi bir motivasyon yaratacağını düşünüyorum" diye konuştu.

-"Amacımız Van Gölü'nü tanıtmak" 

Genel seçimler ve ramazan nedeniyle eylül ayına ertelenen festivale bu yıl farklı su aktiviteleri eklediklerini anlatan İnanç, şu bilgileri aktardı:

"Festival, Van halkının katılımıyla yapılacak. Amaç Van Gölü'nün tanıtımını sağlamak. Van'ı ve Van Gölü'nü görmeyen insanlar, burayı çok küçük bir su parçasından ibaretmiş gibi algılıyor ama göl neredeyse Marmara Denizi kadar büyük. Gölde yüzme, kano, kürek ve yelken gibi sporlarının yapılabildiğini tüm Türkiye'ye göstermek istiyoruz. Amacımız festivali Kültür ve Turizm Bakanlığına sunup bakanlık projesine dönüştürmek ve ileriki dönemde bunu uluslararası düzeye taşımak." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.