Van

Erciş'te "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi

18:44 08 Eylül 2015
Erciş'te "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi

Erciş ilçesinde "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" Projesi kapsamında, açılan kursu başarıyla tamamlayanlara sertifika verildi.

Müdürlük bahçesinde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cihat Çağrı, 01-19 Haziran tarihlerinde 3'üncü kursu düzenlediklerini belirterek, kursa katılan 13 kişinin sertifika almaya hak kazandığını söyledi.

Çağrı, "4'üncü kursumuz da 25 kursiyerin katılımıyla kasım ayında düzenlemeyi planlıyoruz. Sertifika almayı hak kazanan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Van Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Sorumlu Müdürü Hakan Mert ise çobanlar tarafından küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin binlerce yıldır geleneksel olarak meralarda yapıldığını hatırlattı.

Mert, "Yetiştiriciliğin sürdürülebilir olması için çobanlık mesleğinin de sürdürülebilirliği gerekmektedir. Ülkemizde yaklaşık 230 bin küçükbaş hayvan yetiştiricisinin sesi olarak konuya çok önem vermekteyiz" diye konuştu.

Ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen proje kapsamında, 13 kişiye sertifikaları dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.