Van

"Kalp sağlığı" için pedal çevirdiler

19:07 04 Ekim 2015
"Kalp sağlığı" için pedal çevirdiler

 Vadi Doğa Spor Kulübü ile Nas-Sar (Arama-Kurtarma) Derneği, Dünya Kalp Günü dolayısıyla "Durma Hareket Et, Kalbin İçin Pedalla" etkinliği kapsamında bisiklet turu düzenledi.

Sabah erken saatlerde kent merkezinde bir araya gelen sporcular, Beşyol, Cumhuriyet Caddesi, Kışla Caddesi ve Eski Edremit Yolu'ndan yaklaşık 3 bin yıl önce Urartu Krallığı tarafından yapılan ve halen kullanılan Şamran Kanalı'nı takip ederek, Edremit ilçesi Çiçekli Mahallesi'ne kadar pedal çevirdi.

Gürpınar ilçesinden il merkezine kadar 50 kilometrelik tarihi kanal üzerindeki güzellikleri de görme fırsatı bulan sporcular, yaklaşık 70 kilometre yolu pedalladı.

Etkinlik sonrası AA Muhabirine açıklama yapan Nas-Sar Derneği Başkanı Ömer Demez, bu tür etkinliklerin yılda bir güne mahsus yapılmaması gerektiğini belirterek, herkesi fiziki aktivitelere davet etti.

Kulüp ve dernek olarak dağcılık, bisiklet, doğa yürüyüşü, rafting, kayak, dalış ve su sporları gibi çok sayıda alanda etkinlikler düzenlediklerini de sözlerine ekleyen Demez, "Yaşam boyunca bizi yalnız bırakmayan ve sürekli çalışan hayati yaşam kaynağımız olan kalbimiz, nasıl sürekli çalışıyorsa bizim de kalbimiz için sağlıklı beslenmek, fiziki aktiviteleri yapmak ve tütün gibi zararlı maddelerden korumamaz gerekiyor" diye konuştu.

Etkinliğe katılan sporcular ise, aktivitelerin artması, yetkililerin özellikle bisiklet parkuru sorununun çözülmesini ve herkesin bu tür etkinliklere kendi sağlıkları için katılması gerektiğini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.