Van

YYÜ'de her fakülteye bir kütüphane

13:15 06 Ekim 2015
YYÜ'de her fakülteye bir kütüphane

 Van depreminde ağır hasar gördüğü için yıktırılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Merkez Kütüphanesi'nin eksikliği, fakültelerde oluşturulan modern kütüphanelerle giderilmeye çalışılıyor. 

Bu kapsamda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) oluşturulan modern kütüphanenin açılışı, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan tarafından yapıldı. 

Rektör Battal, törende yaptığı konuşmada, 2011'de Van'da iki büyük deprem meydana geldiğini, bu depremlerde ağır hasar gören Merkez Kütüphane binasının yıkıldığını anımsattı.

Kütüphanesiz bir üniversite düşünülemeyeceğini dile getiren Peyami Battal, şöyle devam etti:

"Üniversitemize yeni yapmış olduğumuz binalarda kütüphane kurarak, gerek akademik personelimiz, gerekse öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu çerçevede, Tıp ve İlahiyat fakültelerinde kütüphane kurduk. Bugün de İktisadi ve İdare Bilimler Fakültesi kütüphanemizi açıyoruz. Tabi bunlarla yetinmiyoruz, Mühendislik Fakültemizin binasını da yaklaşık 2 ay içinde teslim alacağız ve orada da çok güzel bir mekanı kütüphaneye dönüştüreceğiz. Bunlarla beraber üniversitemizin Merkez Kütüphanesi'ni de hızlı bir şekilde yapıyoruz. Önümüzdeki yıl da burayı hizmete alacağız. Bu kütüphanemiz, üniversite kütüphaneleri içerisinde gerek donanım gerekse de kitap sayısı bakımından çok önemli bir yere sahip olacak."

Rektör Battal, şu an mevcut kitapların yüzde 90'ını hizmete sunduklarını belirterek, birkaç ay içerisinde açılacak Mühendislik Fakültesi Kütüphanesiyle bu oranın yüzde 100'e ulaşacağını kaydetti.

Yeni kitaplar alarak kütüphanelerini de zenginleştirmeye devam ettiklerini anlatan Battal, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı İsmail Çetinkaya'ya da verdiği emekler için teşekkür etti. 

İsmail Çetinkaya ise kütüphane hizmetlerinin basılı ve elektronik kaynaklardan oluştuğunu vurguladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde en zengin elektronik kaynak koleksiyonuna sahip olduklarını ifade eden Çetinkaya, "Yaklaşık 350 bin elektronik kitabımız, 50 bin dergi ve bunların sahileri ile 1,5 milyon tam metin teze erişebiliyoruz. Profesyonel araştırmacılar ve üniversitemiz mensupları için müzik veri tabanımız var. Yaklaşık 9 milyon müzik parçasına erişilebiliyor. Bu da 700 bin albüme denk geliyor. Görsel, multimedya veri tabanımız var. Fen, sosyal bilimler, sağlık ve güzel sanatlara yönelik değişik veri tabanlarımız bulunuyor. Bu tür 50'nin üzerinde veri tabanımız mevcut" diye konuştu.

İsmail Çetinkaya, 2014'te kütüphane hizmetleri için 1 milyon lira harcayan YYÜ'nün, bu yıl da 1,5 milyon lira kaynak aktardığını da sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Reha Saydan, kütüphanenin açılışını yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.