Van

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

16:13 06 Ekim 2015
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Biz halklarımız için barış istiyoruz. Bütün Türkiye halklarının barışını hep birlikte sağlayacağız"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz halklarımız için barış istiyoruz. Bütün Türkiye halklarının barışını hep birlikte sağlayacağız" dedi.

Yüksekdağ, Van'ın Özalp ilçesinde yürütülen terör operasyonu esnasında "canlı kalkan" olarak güvenlik güçlerini engellemeye çalışan grup içerisinde yer alan ve çıkan olaylarda yaralanarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirilen Ömer Faruk Satılmış'ın cenaze törenine katıldı.

Taziye çadırında aileye başsağlığı dileklerinde bulunan Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, ülkede barış için attıkları her adımın önünün kan, kıyım ve katliamla kesildiğini ileri sürdü. 

"Barışa en yaklaştığımız anda, halkımızın yüzünün gülmesine ve yaşamının refaha yaklaştığı her anda iktidar peşinden ve sevdasından kurtulamayanlar gençlerimizi, gencecik canlarımızı kendi çıkardıkları savaşa sürüyor" diyen Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Toprağa verdiğimiz her canımız kendi bedeni, şehadetiyle halklarımızın barış ağacını, yaşam ağacını yeşertecek. Bizim dallarımızı kurutamadılar, kurutamayacaklar. Filistin'de, Gazze'de çocuklar katlediliyor diye kamera karşısına geçip şov yapanlar, gözyaşı dökenler, Şırnak'ta çocuklar katlediliyor, neredesiniz? İnsanlığınız öldü mü, kurudu mu?"

Halkın acıya gözyaşına rağmen hala barış istediğini kaydeden Yüksekdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz halklarımız için barış istiyoruz. Bütün Türkiye halklarının barışını hep birlikte sağlayacağız. Halkın çoluğunu, çocuğunu, askerde, dağda, düzde, köyde katlet, savaşa kurban et, sonra senin sarayının, iktidarın çıkarı için barış olsun. Barış evrensel insan hakları değeridir ve hiçbir diktatörün keyfine göre barış olamaz. Halkların isteğine, eşitliğine ve adalete göre barış olur. Bizler halklarımızın adaletiyle, adalet ve özgürlük mücadelesiyle, el ele, omuz omuza veren birleşik iradesiyle, birleşme, bir arada yaşama iradesiyle bu ortak yurdumuzda barışı inşa edeceğiz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.