Van

Van'da seçim güvenliği toplantısı

16:46 08 Ekim 2015
Van'da seçim güvenliği toplantısı

Vali Taşyapan: "Bizim görevimiz, Türkiye'de YSK'nın kontrolünde, hakimlerimizin denetiminde gerçekleştirecek seçimleri güven içinde yaptırmak, vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle sandıklara giderek diledikleri partiye özgürce oylarını vermelerini temin etmek, bunun aksine olan davranışlar konusunda da gerekli tedbirleri almaktır"

İl Seçim Güvenliği Toplantısı, Van Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında yapıldı. 

Taşyapan, Valilik Salonundaki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını anımsattı. 

Arzularının, isteklerinin serbest propaganda döneminin, centilmenlik içerisinde geçmesi olduğunu vurgulayan Taşyapan, şöyle konuştu:

"Partilerimizin propagandalarını serbest bir şekilde kanunlar çerçevesinde yapmaları, bu konuda güvenlik birimlerimizle olan irtibatları ve propaganda döneminde vatandaşlarımızın hak ve hukukları konusunda fikir alışverişinde bulunacağız. Biliyorsunuz seçimler demokrasilerin vazgeçilmezidir, demokrasilerin bayramıdır, şölenidir. Dört yılda bir ülkemizde genel seçimler yapılarak vatandaşlarımızın temsilcilerinden TBMM oluşmaktadır. Onun için bizim görevimiz de Türkiye'de YSK'nın kontrolünde, hakimlerimizin denetiminde gerçekleştirecek seçimleri güven içinde yaptırmak, vatandaşlarımızın özgür iradeleriyle sandıklara giderek diledikleri partiye özgürce oylarını vermelerini temin etmek, bunun aksine olan davranışlar konusunda da gerekli tedbirleri almaktır."

Taşyapan, bu konuda il ve ilçe seçim kurullarıyla, siyasi partilerle koordineli olarak çalıştıklarını belirterek, "İnşallah iyi bir ortamda seçim propaganda dönemini geçiririz. Bunun neticesinde de seçimimiz yaparak ülkemizin demokrasisinin olgunluğunu  bir kez daha herkese, bütün dünyaya gösteririz. Bunu da hep beraber başaracağımıza inanıyorum. Partilerimizin yetkililerinin de davetimizi kırmayarak toplantıya katıldıkları için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Güvenlik birimlerinin yetkilileri ve kaymakamlar ile siyasi partilerin temsilcilerinin katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.