Van

YYÜ, yeni projelerle zirveye kurulacak

14:38 09 Ekim 2015
YYÜ, yeni projelerle zirveye kurulacak

YYÜ, kampüs alanında devam eden projeleriyle "en güzel kampüse sahip üniversite" olmayı hedefliyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yürüttükleri 5 büyük projeyle gelecek yıl Türkiye'nin en güzel kampüsüne kavuşacaklarını söyledi.

Battal, YYÜ'de düzenlediği kahvaltı programının ardından gazetecilere, çalışmaların sürdüğü alanları gezdirdi.

Kütüphane ve yemekhane binalarının da kurulduğu "Alle" yolunu tanıtan Battal, öğrenci, akademik personel ve vatandaşların bu yolu kullanacağını ifade etti.

Çevre düzenlemesiyle yolun güzel bir bulvar haline geleceğini anlatan Battal, "Bu yol yaklaşık 2,5 kilometre. Arka noktalardan başlayıp yurtlara kadar devam ediyor. Burada öğrenci ve personelimizin ihtiyacı olan satış noktaları oluşturacağız. Burası bittiği zaman artık Türkiye’nin en güzel kampüsü YYÜ'nün olacak " diye konuştu.

- 5 proje, 90 milyon liraya mal olacak

YYÜ'de daha önce görev yapan ve bir şekilde tekrar kente geldiklerinde kampüsü ziyaret eden eski personellerinin değişimle ilgili övgülerini anlatan Battal, YYÜ'nün bir şantiye alanına dönüştüğünü ifade etti.

Battal, konuşmasını şöyle tamamladı:

"5 büyük projemiz var. Spor kompleksi, yemekhane, kütüphane, mühendislik fakültesi, çevre yolu projelerimiz var. Yeni projeler için de ödeneklerimiz geldi. Bu projelere 80 ve ya 90 milyon lira harcanacak. En kısa sürede şehirdeki sağlık komplekslerimize de başlayacağız. YYÜ hızla büyüyen bir üniversite. Dolayısıyla çevre yapısı, fiziki mekanlarıyla bu büyümeye ayak uyduracağız. Tabi ki bunların hepsi parayla oluyor. Sayın başbakanımıza ve hükümetin tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Talep ettiğimiz her konuda destek alıyoruz."

Program, Battal ve basın mensuplarının projedeki alanları gezmesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.