Van

Erciş'te "İyi Yaşam Eğitimi" Projesi

15:05 17 Kasım 2015
Erciş'te "İyi Yaşam Eğitimi" Projesi

 Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve KİPA işbirliğiyle yurt genelinde başlatılan "İyi Yaşam Eğitimi" Projesi Erciş ilçesinde uygulamaya geçirildi.

Ülke genelinde üç yıl sürecek ve 160 bin çocuğa, kişisel gelişim, sağlıklı beslenme, fiziksel egzersiz ve spor eğitimi verilerek beslenme bozukluğuna karşı mücadele edilmesini hedeflenen projenin, Erciş'teki faaliyetlerinin ilki, Kazım Karabekir İlkokulu'nda 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik başlatıldı.

 TEGV Erciş Adım Adım Birim Sorumlusu Ayşenur Polat, projeyle gençlere fırsat yaratmak, sağlıklı yaşamı destekleyerek obeziteyle savaşmak ve gıda israfını engellemeyi amaçladıklarını söyledi.

Çocuk ve gençlerin yaşamlarını etkileyebildiklerini belirten Polat, TEGV ile çocukların ve gençlerin sağlıklı beslenme tercihleri yapmalarına, fiziksel aktivite ve egzersiz konusunda yaşam boyu sürecek alışkanlıklar edinmelerine yardımcı olduklarını kaydetti.

TEGV olarak çocuklara mutlu bir çocukluk sağlamak ve onları geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Eğitim çabalarımızın amacı ise tüm çocuklarımıza modern eğitimin gereklerine uygun çok yönlü programlar sunmak, bilinçli ve yaşam becerileri kazanmış bireyler olmalarına yardımcı olacak şekilde devlet tarafından sunulan temel eğitime katkıda bulunmaktır. Ayrıca, eğitim programlarımız uzman eğitimciler tarafından çocuklara yönelik hazırlanıyor ve onlara oynayarak, deneyerek, uygulayarak, sorgulayarak ve eğlenerek öğrenme fırsatı sunuyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.