Van

VASKİ, Gürpınar'ın altyapı sorununu çözüyor

17:30 26 Kasım 2015
VASKİ, Gürpınar'ın altyapı sorununu çözüyor

 Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), Gürpınar ilçesinin altyapı sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biri olan Gürpınar'da çalışmalarını sürdüren VASKİ ekipleri, ilçenin altyapı eksikliğini gidermeye çalışıyor.

Çalışma sezonu boyunca mahallelerde su ve kanalizasyon sorununu çözmede büyük aşama kaydeden ekipler, su sorunu olan mahallelere ilk etapta 14 bin 170 metre hat çekti.

Gürpınar Belediye Başkanı Zeki Yıldız, yaptığı açıklamada, su kaynaklarının bol olduğunu ve tamamen bir su havzası olan ilçede birçok köyün su sorunu yaşadığını ifade etti.

53 mahalle muhtarıyla yaptıkları toplantıda 52 köyün içme suyu sorunu yaşadığının ortaya çıktığını aktaran Yıldız, "İlçenin kuruluşundan bu yana merkezde hiç kanalizasyon hattı bulunmazken, VASKi tüm ilçenin kanalizasyon hattını döşedi. İmar çalışmasının bitmesinden sonra Çavuştepe ve Hoşap gibi büyük yerleşim birimlerinin de kanalizasyon çalışmasına başlanacak. Ayrıca ilçenin arıtma tesisi için de yer tahsisi ve projelendirme çalışmaları sürüyor. Bununla birlikte VASKİ yeni depolar yapıyor, yeni su hatları çekiyor. Sorunların temelinden çözülmesi için yoğun gayret gösteriyor. Emeği geçen tüm çalışanları kutluyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.