Van

90 yıllık okul, projeyle tekrar eğitime kazandırıldı

18:05 26 Kasım 2015
90 yıllık okul, projeyle tekrar eğitime kazandırıldı

Erciş ilçesinde 90 yıl önce eğitim öğretime açılan ve deprem sonrası kaderine terk edilen Atatürk İlkokulu, hazırlanan projeyle tekrar eğitime kazandırıldı.

Okulun onarımdan sonraki halini inceleyen İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, binanın kaderine terk edildiği bir dönemde İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek’in, okulu yeniden eğitim-öğretime kazandırmak için yaptığı projenin gerekli izin sonrası başladığını söyledi.

Okuldaki son gelişmelerin olumlu olduğunu belirten çalışmalardan dolayı Şimşek ile ekibini kutlayan Yaşar, şöyle konuştu:

"2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından kaderine terk edilerek uyuşturucu müptelalarının uğrak yeri haline gelen 90 yıllık taş bina, mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda yeniden onarılarak eğitime kazandırıldı. İlk olarak yanmış ve tahrip edilmiş kapı ve pencereler aslına uygun şekilde yenisiyle değiştirildi ve sınıf duvarları alçı sıva ve saten boya ile kaplatıldı. Elektrik, su ve kalorifer sitemini sil baştan değiştirilerek binanın lavabo ve çevre düzenlemesi yeniden yapıldı. Yaklaşık iki aylık bir zaman diliminde okul eğitime hazır hale getirildi."

İlçede binlerce öğrencinin bu okuldan mezun olduğunu ve bu öğrenciler arasından profesör, hakim, savcı, kaymakam, siyasetçi, mühendis ve çok sayıda öğretmen çıktığını anımsatan Yaşar, şunları kaydetti:

"İlçenin ilk göz ağrısı ve eğitim yuvası olan okulumuz yok olmaktan kurtarıldı. Yakında açışını yapacağımız bu okulun Erciş’e kazandırılması bizler için de çok önemliydi. Yok olmaktan kurtardığımız ve ilçenin hafızası olan 90 yılık okul, Erciş halkına yapılan hizmetlerden biri olarak hafızalardaki yerinin alacaktır."

Okulun onarımında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kültür ve Tabii Varlıkları Koruma Kurulu Van Bölge Müdürlüğünden destek aldıklarını anlatan Şimşek ise "Küçük onarım şeklinde onay aldıktan sonra binanın dış mimarisine dokunmadan binamızı onardık. Okulumuz 5 derslikli olup, yıllarca ilçe insanına hizmet etmiştir. Kısa zamanda yeniden eğitim öğretime açacağız" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.