Van

Kış lastiği takma zorunluluğu başladı

12:10 01 Aralık 2015
Kış lastiği takma zorunluluğu başladı

Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kış lastiği kontrolü yaptı

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması kapsamında Van'da denetim yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Van-Erciş karayolunda şehirlerarası yolculuk yapan araçları durdurarak, kış lastiği kontrolü yaptı.

Yolcu otobüsleri başta olmak üzere, yük taşımacılığı yapan araçlar ve şehir içi servislerini durdurarak lastiklerinin diş derinliğini kontrol eden ekipler, araçlarında kış lastiği bulunmayan sürücülere, belirtilen yasal sürede kış lastiği takmaları konusunda uyarıda bulundu.

Van çıkışında otobüslerde kontrol yaparak lastikleri inceleyen ve kış lastiği bulunmayan otobüslerin geçişine izin vermeyen polisler, yolculara da emniyet kemeri takmaları yönünde uyarıda bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Samet Seyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Aralık 2015 - 1 Nisan 2016 tarihleri arasında ticari taşımacılık yapan araçlarda kış lastiği bulundurma zorunluluğu olduğunu anımsattı.

Yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan araçların kurala uymayan işletmecilerine kanunlar çerçevesinde para cezası uygulanacağını hatırlatan Yılmaz, "Kış lastikleri, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yazlık lastiklere oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağlıyor. Olası kazaların önüne geçebilmek, yolları açık bulundurmak, yolcuların güvenli şekilde karayollarını kullanmasını temin etmek amacıyla bu uygulamayı yapıyoruz. Bu zorunluluğa uymayan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacak" dedi.

Otobüs şoförlerinden Salih İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış lastiği denetimlerinin her yerde yapılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu tür denetimlerin yapılmasından otobüs şoförleri olarak memnunuz. Tüm otobüslerde kış lastiğinin olması lazım. Bu bizim ve yolcuların güvenliği açısından önemlidir. Kazaların büyük bölümü yollardaki buzlanmadan kaynaklanıyor. Otobüslere kış lastiği takılması kazaların önüne geçiyor. Bu tür denetimleri çok uygun buluyor ve sürekli olmasını istiyoruz."

Bazı yolcularsa bu tür denetimlerin sürekli olması gerektiğini bildirerek, polislere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.