Van

VASKİ Erciş Şubesinin hizmetleri

12:57 24 Aralık 2015
VASKİ Erciş Şubesinin hizmetleri

 Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Erciş Şubesi, 2015 yılı hizmet bilançosunu açıkladı.

VASKİ Erciş Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Erciş İçme Suyu Temin Projesi ve İller Bankası'ndan alınan kredi ile finanse edilen Atık Su Arıtma Tesisi inşası çalışmaları dışında sezon içinde 58 kilometre içme suyu, 17 kilometre kanalizasyon hattının döşendiği belirtildi.

11 mahalleye ise sondaj kuyusu açıldığı, 37 mahalledeki su deposunun onarıldığı, 7 yeni depo yapıldığı belirten açıklamada, ayrıca ilçede bin 774 yeni aboneliğin yapıldığı, 3 bin 782 sayacın değiştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Erciş İçme Suyu Temin Projesi kapsamında Işıklı Mahallesinde bir modern ve teknolojik içme suyu arıtma tesisinin yapımı devam ediyor. Aynı projede ilçe genelinde 90 kilometre büyük ve küçük çaplı su hattı değiştirildi. Bunların yanı sıra şubemizin denetleyiciliğini yaptığı ve İller Bankası'ndan alınan krediyle finanse edilen Gölağzı Mahallesi'ndeki İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımı da hızla sürüyor. Söz konusu tesisin tamamlanmasıyla ilçedeki atık su sorunun 50 yıllığına çözülmesini hedefliyoruz. Hem devam eden projeleri hem de bizim şube olara üstlendiğimiz çalışmaları değerlendirdiğimizde, 2015 genel olarak başarılı geçti."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.