Van

İçişleri Bakanı Ala ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Van'da:

18:04 04 Şubat 2016
İçişleri Bakanı Ala ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Van'da:

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Hiçbir kardeşimizi marksist, lelinist bir terör örgütünün inisiyatifine terk etmeyiz. Burada kimse İslam'ın herhangi bir kuralını ortadan kaldırmaya çalışmasın, buna kimsenin gücü yetmez" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Van Valiliği ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi.

Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, birlikte büyük bir tarih inşa ettiklerini belirterek, "Biz bu kadar güzel ülkemizi birlikte mi demokratikleştiremeyeceğiz, kalkındıramayacağız? Allah'ın izniyle önümüzdeki meseleleri bize yakışan bir vakarla çözerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'de uzun dönemdir, millete hizmet etmek isteyenlerle, millete eziyet etmek isteyenlerin mücadelesinin yürütüldüğünü belirten Ala, bazı eşkiya ve teröristlerin ülkenin gelişmesinin önüne çukur kazmaya çalıştığını vurguladı.

Ala, sandıktan çıkan iradenin ülkeyi ve milleti yönetebileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Adam sandıktan çıkmamış, 'zorla milleti yöneteceğim' diyor. O zaman devletin kudretli eli ortaya çıkar. Kamu düzeni sağlanacak. Eşkıyaların olduğu yerde hizmet olamaz. Millet oy verirken hizmet bekliyor. Biz hükümet olarak Van'a 2015 yılında büyükşehir belediyesine 386 milyon lira göndermişiz. Denizli'ye 347, Malatya'ya 276, Erzurum'a 381, Sakarya'ya 276, Trabzon'a 249 milyon lira gönderdik. Ne yaptın bu parayı? Sende sandıktan belediye yetkisi aldın, ne yaptın? Öz yönetim diyor. Sandıktan gelen yönetimle ne yaptın da daha fazlasını istiyorsun. Çukur kazdın, hizmet etmedin."

Diyarbakır'a 2015 yılında 489 milyon lira gönderdiklerini ancak karşılığında çukur kazıldığına işaret ederek Ala, şunları ifade etti:

"Sur, dünyanın en güzel yerlerinden biri. Her bir taşıyla konuşabilirsiniz. İnsan huşuyla dolaşır içinde. Her bir camisi, kültürel eseri dile gelir ve size tarihinizi anlatır. Böyle güzel bir yere ne yaptın, çukur kazdın. Neden eziyet ediyorsunuz, hizmet edin eziyet yerine. Herkes haddini bilsin. Hizmet yapacaksınız, saldırmayacaksınız, eşkıyalık yapmayacaksınız. Devletin kurallarına uyacaksınız. Bizler bugüne kadar çok çetelerle uğraştık. Birçok çeteyi tarihin çöplüğüne attık. Bunların da hakkından gelecek bu millet. 2 şeyden vazgeçmeyiz. Birisi demokrasi. Geliştireceğiz ve Türkiye'yi ileri demokrasiye kavuşturacağız. Bu demokratik reformları sizler için yapıyoruz, teröristler için yapmıyoruz. Terörün topraklardaki etkisini yok edinceye kadar mücadele edeceğiz. Bundan geri durmayacağız. Şunun bunun maşası olarak milletin en dindar insan dediği zaman böyle bir yapılanmaya, asla izin vermeyeceğiz."

- "Çocukları terörist yapıp, çukurların altına gömmeye çalışıyor"

Terör örgütü mensuplarının Türkiye'nin geleceğini inşa edecek çocukların okula gitmesini engellediğini ifade eden Ala, Avrupa Birliği ile vizelerin kaldırılması konusunda müzakereler yürüttüklerini ve bunu sağlamak için gece gündüz reformlar gerçekleştirdiklerini aktardı.

"Biz bunları yaparken diğerleri çocukları götürüp terörist yapıp çukurların altına gömmeye çalışıyor. Demokrasimizi çukurlara gömmeye çalışıyor" diyen Ala, şöyle devam etti:

"Van kendisine yakışır şekilde, medeniyetinin kendine yüklediği sorumluluk içinde kendi tavrını ortaya koymuştur. Bizde daha fazlasını hizmetlerde yapacağız. Engel olanları bertaraf etmeye devam edeceğiz. Biz, birlikte devletiz, devlet millet el ele yürüyeceğiz. Böylece Türkiye'nin hedefine koyduğumuz başarılara birlikte ulaşacağız. Yeter ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte olalım ve yolumuza devam edelim."

- "Yolları bölüyoruz, gönülleri, hayatları birleştiriyoruz"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Van denizinde bir kuğu gibi süzülerek hizmeti sabırsızlıkla bekleyen ve bir seferde 10 bin 500 ton yük taşıyacak feribotu inceleyeceklerini belirtti.

AK Parti olarak yaptıkları hizmetleri gür bir sesle anlatmaları gerektiğini bildiren Yıldırım, yıkanların yapanlardan daha baskın hareket etmemesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti döneminde yapılan bölünmüş yol miktarının son 10 yılda 13'e katlandığına dikkati çeken Yıldırım, şunları ifade etti:

"Yolları bölüyoruz, gönülleri, hayatları birleştiriyoruz. Bazıları milleti bölmeye çalışıyor, AK parti milleti birleştiriyor, farkımız bu. Çevre yolu demek, kentin geleceğini inşa etmek demektir. Bu yerel yönetimler çevre yolunu planlarına işleyecekler. Çevre yolu kentin 50 yılını görerek yapılacak bir proje. Belediyeden beklediğimiz bu yolun planlara işlemesidir. Belediye devletten bu kadar kaynak kullanıyorsa görevini yapmak zorunda. Yapmazsa gereği de yapılır. Bunu herkesin bilmesi lazım. Terör sömürüsünün devamı için geciktiriyorlar. Bu Van'a iyilik değildir. Van-Başkale-Hakkari-Yüksekova yolu projemiz var. Ama orada bizi engellediler. Makineleri yaktılar, tehdit ettiler. Biz tehdide pabuç bırakmayız. Orada 6 kilometrelik tünel yapıyoruz. Hiç kimsenin bu projeyi engellemesine asla izin vermeyeceğiz. Van'ın doğuda parlayan bir yıldız olmasını asla kimse engelleyemez."

Yıldırım, birilerinin Türkiye'de yaşayan insanların arasına fitne sokmaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün aramıza fitne sokmaya çalışanlar şunu asla ve asla akıllarından çıkarmasınlar. Bu millet nasıl İstiklal Savaşında Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Boşnak'ıyla, Çerkez'iyle bir ve beraber olduysa bundan sonra da aynı şekilde beraber olmaya devam edecek. Sizin desteğinizi arkamızda hissettiğimiz sürece bu mücadele hız kesmeden sürecek. Terörle mücadele, Türkiye'nin gündemindeki birinci sıradan 10 sıraya gerileyinceye kadar bu mücadele devam edecek. Artık gençlerimiz kadınlarımız terörle yaşamak istemiyor. Daha güzel geleceği konuşmak istiyor."

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise bölge ziyaretleri düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 12 Şubat'ta Van'a gelebileceğini belirterek, Van'ın daima AK Parti hükümetlerinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.