Van

Doğu'da kış

11:33 07 Şubat 2016
Doğu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesini etkisi alan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 1 mahalle 5 mezra, Hakkari'de 9 köy 16 mezra, Muş'ta 364 ve Bitlis'te 111 köyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde 1 mahalle ile 5 mezra yolunun tipi ve çığ düşmesi nedeniyle halen ulaşıma kapalı olduğu aktarılırken, karla mücadele ekiplerinin kapalı yollarda çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü ise açıklamasında, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, yağışların Van'ın güneyi ile Bitlis ve Muş çevrelerinde yer yer yoğun olacağının tahmin edildiğine yer verdi.

Akşam ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiği uyarısında da bulunulan açıklamada, hava sıcaklıklarında da önemli bir değişiklik beklenmediği hatırlatıldı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de bölge genelinde kar yağışının devam ettiğini hatırlatarak, şimdilik kapalı karayolu olmadığını, ancak ekiplerin olası kapanma durumuna karşı yollarda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

-Hakkari-

Hakkari Valiliği, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 9 köy 16 mezra yolunun ulaşıma kapandığını, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı yolları tekrar ulaşıma açabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirtti.

Yüksekova ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini arttırdı.

Kar yağışı nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolunun Haruna ve Yüksekova-Esendere karayolunun Dilezi geçitlerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Karayolları 117. Şube Şefliği karla mücadele ekipleri, ulaşımın aksamaması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sabaha tekrar kar yağışıyla uyanan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken kar yığınlarını temizlerken, İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri de kapanan köy ve mezra yollarını tekrar ulaşıma açabilmek için çalışmalarına devam etti.

-Muş-Bitlis

Muş’ta dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 364 köy yolunun yeniden ulaşıma kapandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, karla mücadele çalışmalarının tekrar başladığını söyledi.

Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise karayolları karla mücadele ekiplerinin sürekli yol açma çalışması yaptığını, şehirlerarası tüm yolların açık olduğunu, ancak kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş-Kulp Karayolu Kozma Dağı bölgesinin ulaşıma kapandığını açıkladı.

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez de, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 111 köye ulaşımın sağlanamadığını bildirdi.

Sönmez, "Köy yollarını ulaşıma açmak için 10 ekip ve 43 araçla karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açacağız" diye konuştu.

Yetkililer don ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunarak vatandaşların zincirsiz yola çıkmamalarını önerdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.