Van

Van'da terör operasyonu

15:54 08 Şubat 2016
Van'da terör operasyonu

İpekyolu ilçesinde güvenlik güçlerine molotofkokteyli ve silahla saldıran gruba müdahale edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokak'ta 20 kişilik silahlı grubun barikat kurarak yolu ulaşıma kapatmaya çalıştığı yönünde ihbar alındığı belirtildi.

Olay yerine giden polis ekiplerinin gruba müdahalede bulunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Polis ekiplerimize molotof bombası ve silahlarla saldırılması üzerine ateşli silahla karşılık verilmiştir. Olay sonrasında U.K. ve S.O isimli şahısların yaralı olarak kendi imkanlarıyla hastaneye başvurduğu ve tedavilerinin devam ettiği anlaşılmıştır. Bazı basın yayın organlarında yaralandığı iddia edilen D.A. isimli şahsın ise yaralandığına ilişkin herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ayrıca, olay yerinde yapılan incelemelerde 8 adet kullanılmış av tüfeği fişeği kartuşu bulunmuştur."

Açıklamada, eyleme katıldığına ilişkin bilgi alınan örgüt mensubunun aynı gün 21.00 sıralarında Şabaniye Mezarlığı'nın yakınında görüldüğüne işaret edilerek, "Kovalamaca sonucunda sırt çantasını bırakarak kaçmayı başarmıştır. Sırt çantasında yapılan incelemede 3 el telsizi ve bu telsizlere ait şarj aleti, 'pala' tabir edilen kesici alet, 18 fişek, 2 şarjör, dürbün, bir bidon benzin ve çeşitli örgütsel malzemeler ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.