Van

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftçi:

20:45 10 Şubat 2016
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Çiftçi:

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, "Çok iyi niyetlerle yola çıkılmış bir süreç vardı ama bu süreci terör örgütü zehirledi. Bugün bölgede içinde bulunduğumuz sıkıntılar, bu baskı, şiddet ve terör ortamı kentin ticaretinin, ekonomisinin gelişmesini engelliyor" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Çiftçi, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığındaki programının ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Partililerle bir araya gelen Çiftçi, AK Parti hükümetlerinin her zaman esnafın yanında olduğunu, son günlerde yaşanan sıkıntılı süreçte de yanında olmaya devam ettiğini kaydetti.

Çiftçi, Van'daki sınır kapısını aktif hale getirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "Bakanlık olarak esnaflarımıza bir can suyu verecek, onları daha da güçlü kılacak bir paket ve yasa tasarısı hazırlıklarımız var. Bu çalışmamızı önümüzdeki günlerde bakanlık olarak açıklayacağız" diye konuştu.

Bir kentin gelişmesinde en önemli etkenin ekonomi olduğu, bunun da huzurla sağlanacağını vurgulayan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Bir şehrin gelişip büyüyebilmesi, sermayenin orada kalabilmesi için huzur ve güven çok önemlidir. Çok iyi niyetlerle yola çıkılmış bir süreç vardı ama bu süreci terör örgütü zehirledi. Bugün bölgede içinde bulunduğumuz sıkıntılar, bu baskı, şiddet ve terör ortamı kentin ticaretinin, ekonomisinin gelişmesini engelliyor. İnşallah hükümetimizin politikaları, operasyonlar ve sonrasındaki inşa faaliyetleriyle bölgelerimiz tekrar eski huzurlu ortamını yakalayacak. Bununla birlikte kalkınma da büyük bir ivme kazanacak."

Çiftçi, ülkenin ve bölgenin yaşanan sıkıntılardan kurtarılması için devlet olarak büyük bir gayret gösterdiklerini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.