Van

Öğretmenlerden yardım kampanyası

17:15 11 Şubat 2016
Öğretmenlerden yardım kampanyası

Çaldıran ilçesi Yeniyaka İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri için giyim, kitap ve kırtasiye malzemeleri kampanyası başlattı.

Yeniyaka İlkokulunda eğitim gören 40 öğrenci için öğretmenleri tarafından başlatılan kampanyaya, Türkiye'nin farklı illerinden giysi ve kırtasiye malzemeleri yardımı yapıldı.

2015 yılında okul öğretmenleri Sinan Kaya ve Elif Balcı tarafından başlatılan "Geleceğim için yardım et" adlı kampanya, sivil kuruluşları ve üniversiteler tarafından da desteklendi.

Okula ulaşan yardımlar için teşekkür eden öğretmenlerden Sinan Kaya, tüm kesimlerin öğrenciler için gereken gayreti göstermesi gerektiğini ifade etti.

Ülkenin geleceği olan çocukların eğitim giderlerinin karşılanması gerektiğini aktaran Kaya, "Bu tarz yardım projelerin duyarlılık oluşturması için herkese duyurulması gerekiyor. Uzaklarda sizden destek bekleyen insanların olduğunu unutmayın. Bu yardım çağrımız İzmir'den, Bolu'dan, İstanbul'dan, Ankara'dan duyuldu. İki yıl içerisinde yaklaşık 10 sivil toplum kuruluşu ve üniversiteden okulumuza yardım geldi. Son olarak Bolu İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerimize kırtasiye yardımı gönderdi. Biz okul olarak gelen desteklerden dolayı çok mutluyuz. Bize yardım eden herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.