Van

"120 Kahraman Çocuk" Van'da anıldı

15:36 13 Şubat 2016
"120 Kahraman Çocuk" Van'da anıldı

Van'da 1. Dünya Savaşı sırasında cephesindeki askerlere cephane taşıyan ve dönüş sırasında donarak şehit düşen "120 Kahraman Çocuk" için anma etkinliği düzenlendi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen anma programı, Merkez İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programa katılan Vali Yardımcısı Atif Çiçekli, cephede düşmana karşı savaşan askerlere cephane götüren çocukların kahramanlıklarıyla, o dönemde yaşanan olayları anlattı.

Çiçekli, kahraman çocukların büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği gösterdiğini belirterek, "Bu çocuklar canları karşılığında vatan savunması yaptı. Vatanları uğruna şehit oldular. Aynı zamanda geçtiğimiz hafta Cizre'de şehit düşen Er Vedat Dolançay da büyük bir kahramanlık sergiledi. O da vatanı için şehit oldu" diye konuştu.

Çocukların hikayesini anlatan tiyatro gösterisinin ardından programa katılan protokol üyeleriyle, o dönemdeki çocukların kıyafetlerini giyen öğrenciler, Türk Bayraklarıyla tekbirler eşliğinde Kurtuluş parkındaki "Kahraman Çocuklar Anıtı"na kadar yürüdü.

Anıta karanfil bırakılmasının ardından anma programı dua okunduktan sonra sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.