Van

YYÜ'de "1. Buluşma Gecesi" düzenlendi

15:07 25 Şubat 2016
YYÜ'de "1. Buluşma Gecesi" düzenlendi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ Edebiyat Fakültesi tarafından "Vefa" temalı düzenlenen 1. Buluşma Gecesinde sanatçılar, yoğun kalabalık yüzünden davetlilerle sahneyi paylaşmak zorunda kaldı.

Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezinde düzenlenen gecede üniversite ve il merkezinden yoğun ilgi olması nedeniyle salona girebilen davetliler, sahne ve koltuk aralarındaki boşluklarda oturmak zorunda kaldı.

Konuşmasına ilginin yoğunluğuna sevindiğini belirterek başlayan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, programdan önce ilginin az olabileceğini düşünerek geceye biraz gecikerek katılmayı düşündüğünü anlattı.

Ardından üniversitede çalışanlarından hayatını kaybedenler anısına yapılarak isimleri verilen kütüphane ile okuma salonlarını tanıtan Battal, emeği geçenlere plaket verdi.

Ardından gece ile ilgili açıklama yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, fakültenin üniversitenin kuruluşundan önce 1979 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi'ne bağlı kurulduğunu hatırlattı.

1983 yılına kadar eğitimine bu şekilde devam ettiğini, ardından YYÜ bünyesinde faaliyetine devam ettiğini anımsatan Taştan, "Bu gecenin en önemli amaçlarından biri, yiten değerlerimizi anmaktır. Diğer bir amacımız ise Edebiyat Fakültesi personeli olarak 2015 yılına bir göz atmak ve geleceğe dair planlarımıza ışık tutmaktır. Bu yüzden bu yılki etkinliğimizin ana teması 'Vefa Yılı' olacaktır. Her yıl yeni temalar ışığında bir araya gelerek bu etkinliğimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Sözlerini fakülte olarak yapacakları çalışmaları aktararak sonlandıran Taştan, gecede salonun yetmemesi nedeniyle sahne ve aralarda oturmak zorunda kalanlardan da özür diledi.

Hayatı kaybedenlerin anısına açılan birimlerin tanıtımı ve yakınlarına plaket sunumun ardından sahne alan sanatçı Metin Barlık, seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılarla programa katılan davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.