Van

Van TSO'dan "kentsel dönüşüm" açıklaması

17:39 31 Mart 2016
Van TSO'dan "kentsel dönüşüm" açıklaması

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Biner, nisan ayında sona erecek Kentsel Dönüşüm Projesi başvurularına ilişkin açıklama yaptı.

Van'da 2011'de meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından kentin yeniden imar edilmesinin önemine değinen Biner, Kentsel Dönüşüm Yasasının kent için büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

Kentsel Dönüşüm Projesi için başvuru süresinin nisanda sona ereceğini hatırlatan Biner, sürenin uzatılmaması durumunda, binalarını yapmak isteyen depremzede ve arsa sahiplerinin yasadan yararlanamayacağını kaydetti.

Yaşanan durumdan inşaat sektörünün olumsuz etkileneceğini bildiren Biner, şöyle devam etti:

"Van'da deprem sonrası duran inşaat sektörünü teşvik ederek, sektöre katkılar sağlayan ve birçok vatandaşın sitesini yeniden yapabilmesine imkan veren kentsel dönüşümle ilgili yasal sürenin 2016 inşaat sezonu öncesi bir yıl daha uzatılması gerekmektedir. Bu sürenin uzatılması hem hak sahiplerine hem de sektörde faaliyet gösteren firmalara olumlu katkı sunacaktır. Kentsel dönüşüm kapsamında her bir daire için 100 bin lira gibi bir rakamın kent içinde ekonomiye kazandırılması, sektörün ayağa kalkmasını sağlayacak."

Biner, sürenin uzatılmasının hem vatandaşa hem de inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara katkı sunacağını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.