Van

Muhtardan engelli çocuğa tekerlekli sandalye desteği

13:53 08 Nisan 2016
Muhtardan engelli çocuğa tekerlekli sandalye desteği

Van'ın Muradiye ilçesinde bebekken geçirdiği havale nedeniyle yürüme ve oturma engeli bulunan 11 yaşındaki Kübra Yıldırım'a mahalle muhtarınca tekerlekli sandalye hediye edildi.

Kübra'nın annesi Gülizar Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 çocuğu bulunduğunu söyledi.

Kübra'yı imkanlar elverdikçe doktora götürdüklerini ancak yapılacak başka birşeyi kalmadığını ifade eden anne Yıldırım, çocuğun yürüyemediğini, oturamadığını ve konuşamadığını kaydetti.

Gülizar Yıldırım, şöyle konuştu:

"Devletin verdiği engelli maaşıyla hem Kübra'nın, hem de diğer çocuklarımın ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorum. İmkanlarımız el vermediği için ona bir tekerlekli sandalye dahi alamıyorduk. Allah muhtarımızdan razı olsun. Artık kızımı dışarı çıkarıp temiz hava almasını sağlayabileceğim. Kızım, 11 yıl sonra kendisi oynayamasa bile dışarıda oynayan çocuklara bakarak özlem giderebilir diye umuyorum."

Yenişehir Mahallesi Muhtarı İhsan Yay da aileyi ziyaret ettiğini ve Kübra'yı görünce durumuna çok üzüldüğünü söyledi.

Yay, "Şimdilik bir tekerlekli sandalye temin ettim ancak daha kullanışlı bir sandalye temin etmeye çalışacağım. Onun dışarıya rahat çıkabilmesi için elimden geleni yapacağım. İnşallah bu kızımızın durumunu öğrenen başka hayırseverler de bir yardımda bulunur." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.