Van

Kutlu Doğum Haftası

13:04 13 Nisan 2016
Kutlu Doğum Haftası

Erciş İlçe Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Hasan Başiş konuşmacı olarak katıldı.

Başiş, "Hazreti Peygamber, tevhid ve vahdet" konularında davetlilere bilgi verdiği konuşmasında, bugün Müslümanların her zamankinden çok tehvid ve vahdete ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Başiş, şunları kaydetti:

"Zira Yüce Rabbimiz Müslümanları Enbiya Suresi 92. ayetinde tek bir ümmet olarak ifade etmesine rağmen, ne yazık ki, Müslümanlar tefrikaya kapıldığı için Rum Suresi 32. ayetin muhtevasına girmeye başlamıştır. Bu sebeple bugün Müslümanların tehvid inancına dayalı vahdeti gerçekleştirme yolunda gayret etmeleri bir zorunluluktur. Bugün, 'Hazreti Peygamber, tevhid ve vahdet' teması ve 'İnsanlığı yüceltmek, insanlığı diriltmek ve insanlığı yaşatmak için gelin birlik olalım' çağrısı etrafında kutlu doğumu idrak ediyoruz. Sevgili Peygamberimizin getirdiği tevhid dini ve rahmet yüklü evrensel mesajların başta ülkemiz olmak üzere bütün Müslümanların vahdetine, birliğine, dirliğine ve huzuruna vesile olmasını, insanlığın merhamet dini İslam'ın rahmet ve adaletinden hiçbir zaman nasipsiz kalmamasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu.

Başiş'in, birlik beraberlik duasının ardından davetlilere gül dağıtılırken, Reşit Çelik İlköğretim okulu semazen ekibinin gösterisiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.