Van

GÜNCELLEME - Van'da patlayıcı yüklü kamyonet ele geçirildi

13:51 20 Nisan 2016
GÜNCELLEME - Van'da patlayıcı yüklü kamyonet ele geçirildi

Van'ın Erciş ilçesinde, teröristlerce bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere hazırlanan kamyonet ele geçirildi.

Vali İbrahim Taşyapan, AA muhabirine, Erciş-Patnos karayolunda patlayıcı yüklü bir kamyonetin güvenlik güçlerince yürütülen operasyon sonucu ele geçirildiğini söyledi.

Kamyonet sürücüsünün gözaltına alındığını vurgulayan Taşyapan, konuyla ilgili adli tahkikatın başlatıldığını dile getirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı bir kamyonetin hazırlandığının tespit edildiği belirtildi.

Aracın Erciş-Patnos karayolunda İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce durdurulmak istendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Araç, 'dur' ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada yola atılan lastik patlatanla durdurulmuştur. Sürücüsünün araçta bomba olduğunu beyan etmesi üzerine, Erciş-Patnos karayolu trafiğe kapatılarak, uzman ekiplerce gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili kişilerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır. Araçtaki incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 sanayi tüpü, 25 jelikan (büyük bidon) içinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 büyük kaya parçası ele geçirilmiştir."

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devlet ve milletin terörist tehdit ve saldırıdan korunması maksadıyla her türlü tedbirin valilikçe alındığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.