Van

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

09:50 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Erciş Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında okuma bayramı ve fidan dikimi gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde yapılan törende öğretme ve öğrencilerin hazırladıkları skeç, halk oyunları, Hacivat Karagöz gösterileri ile okul korosunun seslendirdiği eserler davetliler tarafından beğeni topladı.

Etkinlik kapsamında birinci sınıf öğrencilerinden okuma, yazmada başarılı olanlara protokol üyelerince madalya verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, etkinliklerde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutlayarak, okulun akademik başarısının yanı sıra yaptığı sosyal etkinliklerle de ilçede göz doldurduğunu belirtti.

Okuma yazmaya yeni başlayan öğrencileri başarılarından dolayı kutladığını kaydeden Okul Müdür Tarkan Elbir ise "Bu güzel günün anısına 200 ceviz fidanını toprakla buluşturduk. Bu vesile ile bütün çocuklarımızın da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz." dedi.

Okul önündeki etkinliklerini tamamlayan öğrenciler ardından Erciş-Van karayolunun 10. kilometresindeki Deliçay İnci Kefali üreme alınında etkinliklerinin ikinci bölümünü ceviz fidanı dikerek gerçekleştirdi.

Erciş Açık İnfaz Kurumunca işletilen alanda davul, zurna eşliğinde yapılan etkinliğe, Erciş Cumhuriyet Başsavcıvekili Köksal Sekmen, İlçe Milli Eğitim Müdür Erol Şimşek, şube müdürleri, öğretmen ve öğrencilerde katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.