Van

Dünya Basın Özgürlüğü Günü

13:49 03 Mayıs 2016
Dünya Basın Özgürlüğü Günü

ABD'nin Adana Konsolosu Linda Stuart Specth, gazetecilik mesleğinin demokrasinin işlemesinde "olmazsa olmaz"lardan biri olduğunu bildirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'a gelen Specht, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, basın mensuplarıyla bir araya gelme ve etkileşim içinde olmaktan her zaman memnuniyet duyduğunu belirtti.

Gazetecilerin, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlayan Linda Stuart Specht, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye ve burada olanlarla ilgilenen Türkiye dışındaki Amerikalı ve Avrupalı insanlara sunduğunuz hizmete ne kadar önem verdiğimizi biliyorsunuz. Bugün gerçeği keşfetme ve söylemeye verdikleri söz aracılığıyla demokratik idealleri savunan gazetecileri onurlandırıyoruz. Bugün aynı zamanda iyi yönetişim ve demokrasinin işlemesi için 'olmazsa olmaz' olan gazetecilik mesleğini de onurlandırıyoruz. Gazeteciler, vatandaş olarak hepimize, ülkemiz, kendimiz, hükümetimiz hakkında doğruyu bilme şansını verirler. Özgür basın bizi daha iyi, daha güçlü yapar. Sessizlere ses verir, adaletsizlikleri açığa çıkarır ve liderleri sorumlu tutar. Bu nedenle ifade özgürlüğü ABD için her zaman kilit bir öncelik olmuştur ve olmaya devam edecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.