Van

Van'da "Gerçekleşen Hayaller" projesi

15:34 29 Mayıs 2016
Van'da "Gerçekleşen Hayaller" projesi

Van Emniyet Müdürlüğü'nce Sosyal Destek Programı (SODES) destekli "Gerçekleşen Hayaller" projesi kapsamında kentte eğitim gören maddi durumu yetersiz 41 öğrenci, tatile gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün çocukların sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, çocuklara sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma yararlı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmak, ekonomik olarak yetersiz, sokakta çalışan ve suça sürüklenme tehlikesi olan çocukların topluma kazandırılması amacıyla hazırladığı "Gerçekleşen Hayaller" projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında kentteki farklı okullarda eğitim gören 41 öğrenci, tatil yapmaları için uçakla Antalya'ya gönderildi.

Öğrenciler, 6 personel eşliğinde 5 gün sürecek tatillerinde, Antalya'nın yanı sıra Nevşehir ve Konya illerinin doğal, turistik mekanlarını da gezecek.

Öğrencilerden Zeynel Tasan, ilk defa Van dışına çıkma fırsatı bulduğunu belirterek, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerinin kendilerine yardımcı olduklarını anlattı.

Uçağa bineceği için heyecanlı olduğunu ifade eden Tasan, "Bugün çok mutluyum. Çünkü polis ağabeyler sayesinde ilk defa uçağa bineceğim. Allah devletimizden ve polis ağabeylerimizden razı olsun. Bu güzel fırsatı bize sundukları için çok mutluyuz. "diye konuştu.

Öğrencilerden Ertan Erdoğanlı da Nevşehir'de balon turu yapacaklarını belirterek, "Allah devletimize zeval vermesin. Daha önce hiç böyle bir gezi hayal bile etmemiştim. Ama bugün arkadaşlarımla beraber daha önce hiç görmediğim yerlere giderek tatil yapacağım. Bu nedenle çok mutluyum." dedi.

Mehmet Ali Demir de polis ekipleri sayesinde uçağa binme heyecanı yaşadıklarını kaydederek, "En büyük hayalim Antalya'yı görmekti. Bugün bu hayalime ulaştım. Antalya'da denize girip yüzeceğiz. Çok güzel yemekler yiyeceğiz. Oradan da Kapadokya'ya gidip balona bineceğiz. Çok güzel bir tatil olacak bu nedenle şimdiden çok heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.