Van

TÜDKİYEB Başkanı Çelik, basın mensuplarıyla bir araya geldi

09:09 09 Haziran 2016
TÜDKİYEB Başkanı Çelik, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Başkanı Nihat Çelik, Erçiş ilçesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Vanyolu Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde gazetecilerle sohbet eden Çelik, ramazan ayında sağlık beslenmenin önemine değinerek, insanların iftarlarda gerekli proteini alması gerektiğini söyledi.

Sağlıklı ve güçlü nesillerin yetişebilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenmenin her zaman gerekli olduğunu ifade eden Çelik, küçükbaş hayvancılık sektörüne dayalı beslenmeyi daha fazla önemsediklerini ifade etti.

Keçi sütünün yararlarına da vurgu yapan Çelik, "Yapılan araştırmalar neticesinde, sahurda keçi sütü tüketenlerin oruçlarını daha kolay tuttukları ortaya konulmuştur. Bir insanın 17 saat gibi uzun bir süre oruç tutulacağı göz önüne alındığında, küçükbaş hayvan ürünlerinin ramazan ayında tüketilmesi, hem vücudun protein ihtiyacını karşılanması, hem de sağlıklı beslenme açısından çok önemli olmaktadır." dedi.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Çelik, şöyle devam etti:

"Birlik ve beraberlik olgusu, ülkemizin her bir yanındaki insanlarımız için her geçen gün daha da önemini korumaktadır. Bizim yetiştirici birliklerimizdeki durum da ülkemiz genelinden farklı bir şey değildir. Hatta birlik ve beraberliğin tesisinde bizim gibi sivil toplum örgütlerinin çok daha fazla rolü vardır. Birlik olabilmek ve sonucunun da güçlü olabilmesi için hem üyeler, hem de birliklerin bir takım sorumlulukları vardır. Öncelikle üyeler birliklerine sahip çıkmak zorundadırlar. Aksi halde ne bir söz söylemeye ne de hizmet beklemeye hakları yoktur. Birliklerin de üyelerine karşı büyük sorumlulukları olup onlar da üyelerine hizmet etmek zorundadırlar. Ben inanıyorum ki küçükbaş hayvancılık sektörü çok yakın bir gelecekte çok daha iyi yerlere gelecek, insanlarımızın, tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanması yanında dış ülkelere ihracat yapabilecek konuma ulaşacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.