Van

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

22:00 23 Haziran 2016
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "İnsan evladı tarlada yetişmiyor. Herkesin evladı kıymetlidir. Çocuğunun üniformasına göre sevgi ve acı değişmez. Bu nedenle barışı dile getirmekten geri durmayacağız." dedi.

Demirtaş, İpekyolu Belediyesince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın yeryüzündeki bütün savaşların sonlanmasına ve barışın gelmesine vesile olmasını diledi.

Bütün kış boyunca Sur, Silopi, Silvan, Nusaybin, Varto ve Yüksekova'da yaşanan olaylara karşı çözüm üretmeye çalıştıklarını, durumun bu noktaya gelmemesi için her şeyi yaptıklarını savunan Demirtaş, "Elinde silah olanlara karşı devlet hukuk çerçevesinde ona karşı silah kullanabilir ama devlet bunu ihlal ettiği anda orada artık devlet yoktur. Elinde silahlı insanlar var diye bir kentin tamamını yıkamazsın." görüşünü ileri sürdü.

Kentleri el ele vererek yeniden inşa edeceklerini belirten Demirtaş, kentleri kendi kaderine terk etmeyeceklerini, insanların da başlatacakları kampanyalara güçlü destek vermesi gerektiğini öne sürdü.

"Cizre yakıldı ancak Bodrum, Antalya, Alanya'nın durumu daha virane" diyen Demirtaş, şunları savundu:

"Oteller, sahiller, iş yerleri bomboş. Tarihin en büyük turizm krizi yaşanıyor. Cizre'nin külleri bütün Türkiye'ye dağıldı, ortaya bu tablo çıktı. Buna sessiz kalanlar bu suça ortak oldular. AKP, Suriye'de savaşın büyümesinin en büyük nedenlerinden biridir. Hiçbir konuda doğru politikayı üretemediler. Hepsinin sorumlusu olarak da bizi gösteriyorlar. Seçimi kazanamıyorlar. Seçimle alamayacakları belediyeyi operasyonla kayyum hareketiyle almak istiyorlar. Terör dediği zaman Batı gözünü kapatıyor. O nedenle 'dağa para gönderiyorlar' diye iftira atıyorlar. Müfettişler bütün belediyelerimizde teftiş yapıyor. Bizim belediyelerimiz 1 yıldır teftişte. Hiçbir alakası yok. Bunun hazırlığını yapıyorlar, gasp yoluyla el koymaya çalışıyorlar. Hiçbir haklılığı olamaz bunun. Buna izin verilmemesi lazım. Buradan Van Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası, STK temsilcilerine sesleniyorum. Çıkıp açıklama yapmalılar. 'Burayı halk seçti, yerine memur atarsan çalışmayacağız' denilmesi lazım. Atayacağın memur seçilen belediye başkanının yerine geçebilir mi? Sizin iradenizi temsil edebilir mi? Her yerde güçlü sahiplenmenin olması lazım."

Demirtaş, barış politikalarından asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, "İnsan evladı tarlada yetişmiyor. Herkesin evladı kıymetlidir. Çocuğunun üniformasına göre sevgi ve acı değişmez. Bu nedenle barışı dile getirmekten geri durmayacağız. Barış dediğimiz şey karşılıklı bir iştir." ifadesini kullandı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına da değinen Demirtaş, "Dokunulmazlık meselesinde hiçbir şey gözümüzde değil. Bu ödenen bedeller karşısında bunu tartışmayız bile. Yüksekova'nın haline bakarız, orada ödenen bedeller karşısında bundan utanırız. Canımızı alsalar halkımıza borçlu gitmiş oluruz ama sizlerin de bu baskılar karşısında korkmadan yürümeniz lazım." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.