Van

Terör mağduru öğrenciler karnelerine kavuştu

13:30 24 Haziran 2016
Terör mağduru öğrenciler karnelerine kavuştu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde öğrenciler, bir hafta gecikmeyle karne sevinci yaşadı. Çocuklarının karne sevincine ortak olmak isteyen aileler, okul bahçeleri ve sınıfları doldurdu.

İlçede, huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" nedeniyle ara verilen eğitim ve öğretim faaliyetleri bugün tamamlandı.

Bir süre okuldan uzak kalan ve hızlandırılmış eğitimle geri kaldıkları dersleri tamamlamaya çalışan öğrenciler, 50. Yıl İlk ve Orta Okulu'nda düzenlenen törenle bir hafta sonra karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı.

Karne dağıtarak öğrencilerin sevincine ortak olan Kaymakam İbrahim Çenet, ailelerden de tatil süresince öğrencilerin kitap okumasına öncülük etmelerini istedi.

Törenin ardından AA muhabirine açıklama yapan Çenet, terör saldırıları sonucu yıkımına karar verilen okulların yerine yenilerinin yapılacağını ifade etti.

Çenet, telafi eğitimi sürecinin başarıyla tamamlandığını vurgulayarak, "Telafi eğitimleri nedeniyle eğitim,öğretim dönemimiz bir süre uzatılmıştı. Bu gün telafi sürecinin ilk etabını tamamladık. İnşallah önünüzdeki eğitim yılı başında yine telafi eğitimleriyle çocuklarımızın yaşadığı kaybı tamamlamış olacağız. Onları bu sıralardan iyi yerlere göndereceğiz. İlçede yıkılması gereken okullar yıkılacak, bakım ve onarım gerekenlerin keşifleri hazırlanıyor. Onlar da yenilecek ve restorasyondan sonra inşallah önümüzdeki yıl çocuklarımızı okullarıyla tekrar buluşturacağız." diye konuştu.

Önceki yıllarda ilçedeki öğrencilerin çeşitli projelerle yaz tatili için farklı illerde misafir edildiğini anımsatan Çenet, bu yaz döneminde de yine benzer şekilde çalışmaların yapılabileceğini, bu anlamda girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Çocuklarını karne töreninde yalnız bırakmayan aileler de, yapılan çalışmalar nedeniyle Kaymakam Çenet ve yetkililere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.