Van

Van'daki terör operasyonu

19:01 24 Haziran 2016
Van'daki terör operasyonu

Van'ın Edremit ilçesinde 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, teröristlerce kullanılan aracın Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (VASKİ) Genel Müdürlüğüne kiralandığının belirlenmesi üzerine, başlatılan inceleme kapsamında, VASKİ'nin 3 yöneticisi görevden uzaklaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, Edremit ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen ve 3 teröristin etkisiz hale getirildiği 1 teröristin de sağ yakalandığı operasyonda, aracı kullanan kişinin belediye çalışanı, aracın da Van Büyükşehir Belediyesince VASKİ'ye kiralandığının belirlenmesi üzerine, İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen mülkiye başmüfettişi incelemesini tamamladı.

Başmüfettişin hazırladığı rapor doğrultusunda, İçişleri Bakanlığınca VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, VASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanı Meknun Hatipoğlu ve VASKİ Makine İkmal Müdürü Rahmi Turgut görevden uzaklaştırıldı.

Van Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Olayda yer aldığı iddia edilen araç yüklenici bir firmaya ait olup, VASKİ Genel Müdürlüğünün hizmet alımı ihalesi ile kiralanmış ve şoförü yüklenici firmaya ait bir araçtır." ifadesine yer verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.