Van

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

14:50 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki sivil toplum kuruluşları, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Tunceli, Hakkari, Kars-Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van barolarınca yapılan ortak açıklamada, toplumun üzerine kabus gibi çöken darbe ve darbe girişimlerine bir yenisinin daha eklenmesinin üzüntüsünün yaşandığı bildirildi.

"Katliamlar ve akıl almaz cinnet hali nedeniyle 15 Temmuz 2016'nın, tarihe kara bir leke olarak düşeceği" belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sadece siyasal iktidarı değil bütün bir siyaset kurumunu ve Türkiye'nin sivil kazanımlarını hedef alan bu girişim, toplumun topyekün karşı çıkışıyla boşa çıkarılmıştır. Darbe girişimi karşısında gösterilen direnci, toplumsal sorunları aşma fırsat ve ümidi olarak görüyoruz. Bölge baroları olarak bu darbe girişimi karşısında demokratik değer ve kazanımlarımızı sahipleniyoruz."

- "Basın camiası, tüm gücüyle demokrasiyi savundu"

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ülkenin demokrasisi ve bağımsızlığına yapılan çirkin girişim sonrası, birliğin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

Gazetecilerin, milletin değerlerinin yaşanılır kılınması adına demokrasiden vazgeçmeyeceğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Darbelerin eski Türkiye'de kaldığını dün akşamdan bu yana yaşananlar açıkça ortaya koymuştur. İlk andan itibaren halk, elinin tersiyle darbecilere en güzel cevabı vermiştir. Gazeteciler de en zor şartlar altında ülke birliği ve beraberliğinin muhafazası için çaba sarf etmiştir. Dün geceden bu yana yayın yapan medya, tüm gücüyle demokrasiyi savunmuş, darbecilere karşı durmuştur. Gazeteciler bundan sonra da bu tür girişimlerin her zaman karşısında duracaktır. Demokrasi adına verilen bu önemli sınavda milletimize 'Geçmiş olsun' derken, darbe girişimini ve darbecileri lanetliyoruz."

- "Halk, iradesini teröre teslim etmeyecektir"

AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat ise gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın, iradesini terör örgütlerine teslim etmeyeceğini söyledi.

FETÖ'nün insanların iradesine saldırdığını dile getiren Fırat, "Halk olarak irademize, Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize sahip çıktığımızı sokaklarda herkese gösterdik. Haçlı uşakları bilsin ki bu millet ve Hakkari ayaktadır, Selahaddin Eyyubi'nin torunları kıyamdadır." diye konuştu.

Dün geceden beri sokakta olan halka, dik duruşları ve iradelerine sahip çıktıkları için teşekkür eden Fırat, "Bu ülke, bu irade hepimizin. Biz biriz ve bir olarak diriyiz. Ezanları susturan darbelere karşı, darbeyi ezanla susturan günleri gösteren Rabb'imize hamdolsun." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.