Van

FETÖ'nün darbe girişimi

16:31 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Van'da bir araya gelen 58 sivil toplum örgütünün temsilcileri ile siyasi parti başkanları, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Van'daki Beşyol Meydanı'nda toplanan ve kendilerini Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak adlandıran grup adına basın metnini okuyan Sulullah Ercek, dini, dili, ırkı, rengi, mezhebi ve siyasi görüşü ne olursa olsun darbeye karşı herkesin direndiğini, halkın geleceğine sahip çıktığını söyledi.

Hainlerin ve uluslararası şebekelerin darbe girişimine karşı ülke olarak dik durduklarını ifade eden Ercek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ diğer adı paralel yapı tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini ve şimdiye kadar gerçekleştirilen tüm darbeleri kınıyoruz. Paralel yapının darbe kalkışmasına karşı, sivil iradenin, halkın oyuyla seçilmiş meşru yönetimin yanında yer alıyoruz. Halkın irade ve kararlığı darbe teşebbüslerini geçersiz kılan en önemli faktördür. Darbeler ve askeri cunta yöntemleri her zaman ülkemize baskı, korku, kaos, huzursuzluk ve yoksulluk getirmiştir. Yapılan her darbe ülkeyi hep geriye götürmüştür ve tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Artık halkımızın hiçbir darbeye tahammülü yoktur. Darbe ve darbe teşebbüsleri yıllardır bu ülkenin belini büktü. Halkın bu tepkisinden sonra hiçbir yapı darbe kalkışmasına cesaret edemeyecektir."

AK Parti, Saadet Partisi MHP ve HÜDA PAR il başkanları da yaptıkları açıklamalarla FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğan da ülkenin gelişmesini hazmedemeyenlerin içerideki iş birlikçilerle darbe teşebbüsünde bulunduğunu belirterek, her darbe girişiminin halkın direnişiyle püskürtüldüğünü söyledi.

Yaşanan darbe girişiminin halkın iradesini hedef aldığını ifade eden Soğan, "FETÖ terör örgütünün askeriye içerisindeki grupları, halkın parasıyla alınan silahları yine halka karşı kullandı. Hiçbir dönemde halka bu kadar hunharca silah kullanılmamıştı. Halkın sesi ve iradesi olan Meclis yerle bir edildi. Bu halkımızın oylarıyla başa gelen Hükümetimize yönelik bir darbedir. Bu darbeye karşı halk direnerek yek vücut oldu." dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan ise darbe girişimi karşısında halkın tarih yazdığını kaydederek, "Gün birlik ve beraberlik günüdür. Ülkemiz cunta yönetimlerinin zihniyeti nedeniyle ekonomik gelişme gösteremiyor. Yapılmak istenen darbeyi girişimini bugün millet dik durarak püskürttü." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından darbe girişimi sırasında şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.