Van

FETÖ'nün darbe girişimi

16:36 16 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Van ve Hakkari'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Hakkari Dağ ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal'ın da aralarında bulunduğu 7 asker gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal yakalandı. Hakkındaki yakalama kararına istinaden emniyet müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Otal, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

- Van'da gözaltılar

Soruşturma çerçevesinde Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesinde görevli 5 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla askeri mahkemede görevli 4 hakim ve savcıyı gözaltına aldı. Adresinde bulunamayan bir şüpheli de aranıyor.

Operasyon kapsamında Çaldıran ilçesinde görev yapan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kandır ile İlçe Komando Bölük Komutanı Yüzbaşı Rıdvan Yıldırım da gözaltına alındı.

Askeri personellerin ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Bu arada Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer de gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.