Van

FETÖ'nün darbe girişimi

16:03 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimi

Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 rütbeli asker tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Vedat Kandır ile İlçe Komando Bölük Komutanı Yüzbaşı Rıdvan Yıldırım, işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheliler, "Fetullahçı terör örgütüne üye olmak", "Devletin düzen ve varlığına kast etmek" suçlarından tutuklandı.

Soruşturma kapsamında Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan, eski Van 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Yalçın, yeni atanan 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Salih Ataman ile Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görevli 4 hakim ve savcının Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Van'da görev yapan 3 hakim ve savcı daha gözaltına alındı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan 3 şüpheliyle gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 18'e yükseldi.

Darbe girişimiyle ilgili Van'da 29'u adli, 16'sı idari ve 8'i bağlı ilçelerde görevli 53 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı verilmişti. Hakim ve savcılardan 15'i sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.