Van

Van'da 50 yetim çocuk sünnet ettirildi

10:49 14 Ağustos 2016
Van'da 50 yetim çocuk sünnet ettirildi

İnsan Hak ve Hürriyetler (İHH) Van İnsani Yardım Derneği, kentteki 50 yetim çocuğu sünnet ettirdi.

Van'da yaşayan 50 yetim çocuk, İHH Van İnsani Yardım Derneği organizasyonuyla kentteki Özel Lokman Hekim Van Hastanesi ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uzman doktorlar tarafından sünnet edildi.

Dernek yetkilisi Mustafa Kızıltaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, İHH'nın 46 farklı ülke ve bölgede 85 bin yetim çocuğa hamilik yaptıklarını anımsattı.

Çocukların her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını, bu kapsamda Van'da 400 yetim çocuğun ihtiyaçlarını dernek olarak karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Kızıltaş, şunları söyledi:

"Hamisi olduğumuz çocuklardan sünnetsiz olan 50 çocuğu belirledik ve organizasyonumuzu yaptık. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinden üroloji doktorları Mesut Gül ve Abdullah Gül 15 çocuğumuzun sünnetlerinde bize yardımcı oldular. Özel Lokman Hekim Van Hastanesi de kalan 35 çocuğumuzun sünnetinde bize destek oldu. Bu noktada özellikle hastane başhekimi Mesut Pekmez'e, çocuk cerrahisi uzmanı Ahmet Gözen ve üroloji uzmanı Ender Akdemir'e katkılarından dolayı teşekkür ederiz."

Kızıltaş, hastanelerde sünnet olan çocuklar için süslenmiş özel odalar oluşturulduğunu, hayırseverler tarafın bağışlanan oyuncakların da çocuklara hediye edildiğini belirterek, 50 çocuğun sünnet işlemlerinin ardından mutlu şekilde evlerine bırakıldığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.