Van

Van'daki terör saldırısı

03:16 18 Ağustos 2016
Van'daki terör saldırısı

Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde teröristlerin polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçta gerçekleştirdiği saldırıda yaralı sayısının 71'e yükseldiği bildirildi.

Vali Vekili Mehmet Parlak, İlçe Kaymakamı Sabri Uzun ve İl Jandarma Komutanı Albay Yücel Uğur ile terör saldırısının yaşandığı İskele Caddesi'ndeki polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nde incelemelerde bulunarak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'den bilgi aldı.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda da olay yerinde inceleme yaparak, yetkililerle görüştü.

Soğanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vanlıların gece saatlerinde menfur bir saldırıya maruz kaldığını söyledi.

Kent merkezindeki polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Soğanda, şöyle konuştu:

"Polisevine yetişmeden bomba yüklü araç patlatıldı. Olayda biri çocuk 3 vatandaşımız şehit oldu. 17'si polis olmak üzere toplamda 71 vatandaşımız yaralandı. Bunların 3'ü ağır. Öncelikle şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

Bu, terör örgütünün son çırpınışlarıdır. Van bilindiği gibi FETÖ'ye karşı büyük bir direniş gösterdi. Bir aydan uzun süre demokrasi nöbetlerini tuttu. Dış güçlerin maşası olan terör örgütleri, Van'ın direncini kırmaya çalışıyorlar. Vanlıların bu direnci kırılmayacak, teröre karşı milletini, memleketini koruyacaktır. Binlerce insan burada bekliyor. Allah'ın izniyle ülkemiz, hükümetimiz, milletimiz terörün üstesinden gelecektir."

- Teröristin binaya yaklaşmasını barikatlar engellemiş

Saldırının ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde yürütülen hava destekli operasyon devam ediyor.

Bu arada, İl Emniyet Müdürü Ekici'nin bir süre önce verdiği talimat üzerine polisevi ve polis merkezinin bulunduğu bölgeye kurulan barikatlar nedeniyle teröristin patlayıcı yüklü araçla binaya yaklaşamadığı, bu nedenle yaklaşık 40 metre uzaklıkta aracı infilak ettirdiği belirlendi.

İskele Caddesi'nde polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmişti. Vali Vekili Mehmet Parlak, saldırıda 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 2'si polis 40 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda, patlayıcı yüklü aracı söz konusu binanın önüne getirdiği belirlenen terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.