Van

Van'da bini aşkın STK terörü lanetleyecek

11:14 24 Ağustos 2016
Van'da bini aşkın STK terörü lanetleyecek

CEMAL AŞAN - Van'da, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) öncülüğünde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 21 ilden binin üzerinde sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşların katılımıyla "Darbe ve teröre karşı birleşelim mitingi" düzenlenecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Van, Elazığ, Bitlis ve Gaziantep'te güvenlik güçleri ile sivillere yönelik terör saldırıları Van'da protesto edilecek.

Memur-Sen öncülüğünde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da faaliyet gösteren bini aşkın sivil toplum örgütü, "Kardeşlik Nöbeti" sloganıyla Van'da bir araya gelerek terörü lanetleyecek.

Mitingde ayrıca sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazırlanan bildiriyi 5 dilde okuyarak terör örgütlerine karşı birliktelik mesajı verecek.

- "Herkesi Beşyol Meydanı'na bekliyoruz"

Memur-Sen Van İl Temsilcisi Osman Ayşin, AA muhabirine, Türkiye'nin birlikteliği açısından önem taşıyan mitinge ev sahipliği yapacak olmanın memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Mitinge Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, tüm iş kolları genel başkanları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden çok sayıda sendika temsilcisinin katılacağını ifade eden Ayşin, perşembe günü saat 11.00'de tüm Vanlıları Beşyol Meydanı'na çağırdı.

Ayşin, "Terör ve darbeye karşı birleşelim" adı altında düzenlenecek mitingde birlik ve beraberlik mesajlarının verileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Son günlerde ilimizde ve diğer illerde yapılan terör eylemlerine karşı halkımıza sesimizi duyurabileceğimiz bir bildirimiz olacak. Tüm halkımız bu etkinliğimize davetlidir. Burada verilecek mesajlar son derece anlamlıdır. Sivillere yönelik saldırıların son zamanlarda arttığını görüyoruz. İç ve dış mihraklar, onların taşeronluğunu yapan PKK, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerinin iş birliğiyle ülkemizi sindirmeye çalışıyorlar. Ülkemiz, bunların üstesinden gelecektir. Oluşturulacak güç birliği ve beraberlikle bu terörün bertaraf edileceğine inanıyoruz. Halkın iradesi her zaman güçlüdür. Halkın iradesinin karşısında hiçbir gücün dayanamayacağına inanıyorum."

Van'da geçen hafta cumartesi günü halkın büyük desteğiyle teröre karşı yürüdüklerini ve Türkiye'nin birçok ilinden tebrik telefonları aldıklarını ifade eden Ayşin, perşembe günü de hep birlikte teröre seslerini yükselterek gerekli yerlere mesajlarını ileteceklerini aktardı.

- "Van'dan birlikteliği haykıracağız"

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş de 21 ilden sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla kentte anlamlı bir etkinliğe imza atacaklarını dile getirdi.

Son zamanlarda sivillerin de hedef alındığı saldırılara tanıklık ettiklerini belirten Memiş, şöyle dedi:

"Tüm terör örgütlerine, Türkiye'den ellerini çekmelerini, eylemlerini sonlandırmalarını haykıracağız. Son zamanlarda yaşadığımız olaylarda tüm terör örgütlerinin birlikte hareket ettiklerini gösteriyor bize. Bunların Türkiye'nin gelişmesini istemeyen ülkelerin güdümünde hareket ettiklerini Van'dan haykıracağız. Halk olarak bunlara gereken tepkimizi ortaya koyacağız. PKK'nın sivil insanlara yönelik saldırılarına son vererek, silahları bırakmasını, halkımızın tüm terör saldırılarına ve olaylarına 15 Temmuz ruhuyla karşı durması çağrısında bulunacağız. Biz orada ülkemizin birliğini ve kardeşliğini sağlamak amacıyla bir bildiri yayınlayacağız. Diyarbakır olarak bize bağlı sendikalarında aralarında bulunduğu 210 sivil toplum kuruluşunun temsilcisiyle Van'da olacağız."

- "Birlikteliğin fotoğrafı Van'da çekilecek"

Bitlis Memur-Sen İl Temsilcisi Cabir Durak, Türkiye'nin son zamanlarda çok büyük badireler atlattığını anımsatarak, şu değerlendirmede bulundu:

"15 Temmuz darbe girişimi halkımızın canını ortaya koyup karşı durmasıyla bertaraf edildi ancak bizi üzen olaylar son bulmuyor. Her gün saldırı, bombalı eylemler gerçekleşiyor. Bunların bir daha olmaması için bu tür eylemlere karşı bir duruş sergilemek amacıyla Van'da binin üzerinde sivil toplum kuruluşunun katılımıyla bir bildiri yayınlanacak. Silahların, kavgaların olmamasını, ölümlerin yaşanmamasını istiyoruz. Bu yönde bir idare sergilemek için birleşeceğiz."

Adıyaman Memur-Sen İl Temsilcisi Ali Deniz de mitinge yoğun bir katılım sağlamak amacıyla gerekli hazırlıkları yaptıklarını dile getirdi.

Memur-Sen Van İl Başkan Vekili Mahmut Gülaçar, perşembe günü yoğun bir katılımla Van'dan tüm dünyaya birlikteliğin fotoğrafını vereceklerini ifade ederek, "15 Temmuz'dan bugüne kadar halkımız nasıl duyarlılık gösterdiyse, bundan sonra da gösterecektir. Bölge illerinde yapılan terör eylemlerine karşı halkımız nasıl sokaklara döküldüyse, nasıl geleceğine sahip çıktıysa, perşembe günü mitingimize de aynı şekilde sahip çıkacaktır. Tüm halkımızı o gün alanları doldurarak teröre karşı dik durmaya davet ediyoruz." dedi.

Diyanet Sen Van Şube Başkanı Nurullah Arvas, bini aşkın sivil toplum kuruluşunun mitinge destek vermesinin Türkiye'yi çekemeyenlere güzel bir mesaj olacağına işaret ederek, "Türkiye Van'da en anlamlı günlerinden birini yaşayacak. Hep bir ağızdan terör saldırılarına tepkiler dile getirilecek. Terör saldırılarına karşı birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.