Van

"Bu ülkeyi kimse bölüp parçalayamaz"

11:04 25 Ağustos 2016
"Bu ülkeyi kimse bölüp parçalayamaz"

NECAT HAZAR - Van'ın Özalp ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 çocuk annesi Antika Çakıcı'nın hayatını kaybettiği saldırıya bölge halkı tepki gösterdi.

Antika Çakıcı'nın 7 çocuğunu öksüz bırakan hain terör saldırısı sonrasında PKK'ya tepki gösteren ilçe halkı, teröre prim vermeyeceğini ifade etti.

Saldırıda hayatını kaybeden Antika Çakıcı'ın kardeşi Servet Açıkgöz, terör saldırılarında yaşamlarını yitirenlere rahmet diledi.

Van'da Kürt vatandaşların üzerinde oyun oynandığını belirten Açıkgöz, "Dünyada İsrail en gaddar en zalim ülke. Filistinli kardeşlerimize yapılan zulümleri görüyoruz. Onlar en azından birinin başına silah dayadığında şehadet getirmeye izin veriyor. Bu saldırıyı yapanlar bomba döşeyenler insanların şehadet getirmesine izin vermiyorlar. Bunlar insan olamazlar. Bunları Allah kahretsin." diye konuştu.

Antika Çakıcı'nın akrabası Yunus Çakıcı da "Orada yaşayan köylü bunu nasıl görmüyor? Ya da yoldan geçen insanlar görmüyor mu? Bu bomba raptiye değil ki asfalta yapıştırıp gidesin. Böyle bir zihniyet yok. insanların biraz da vicdanen hareket etmesi lazım. Ben bunu söylüyorum, onları vicdanlarına bırakıyorum. Eğer vicdanları rahatsa bizim de vicdanımız rahattır." sözlerine yer verdi.

İlçenin ileri gelenlerinden 80 yaşındaki Muzaffer Çevik de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gibi terör örgütü PKK'nın da Türkiye'ye zarar vermeye çalıştığını söyledi.

Tüm saldırılara rağmen ülkeyi kimsenin bölemeyeceğini, insanların buna fırsat vermeyeceğini vurgulayan Çevik, şunları belirtti:

"Binlerce şehit versek bile havadır. Yeter ki vatan bayrağımız sağ olsun, bu ülke sağ olsun. Bu olay da bitecek, geçecek. Bir tarafta bomba bırakarak askeri polisi şehit eden teröristler, bir tarafta FETÖ'cüler. Türkiye'ye hiçbir yarar sağlamaz. Zarar da ederler. Ölen ölür. Bu ülkeyi kimse bölüp parçalayamaz. Bizde namus vatandır. Bizim bu topraklarda kanımız aksın ama vatanımızdan olmayalım. Yüzlerce binlerce şehit versek benim gözümde, bu halkın gözünde değil çünkü biz bir ölür bin diriliriz. Asker, polis şehit oluyor. Bunlar bizim çocuklarımız."

-"Ülke hepimizin, birimiz ölür birimiz kalırız"

Çevik, terör örgütüne destek verenlerin kendisine hakaret etmesine aldırmadığını dile getirdi.

"Ben hep konuşurum ama bana ağza alınmayacak küfürler ediyorlar. Tabi umurumda değil. Ölsem de gam yemem." diyen Çevik, "7 çocuğum var. 80 yaşındayım. Bundan sonra yaşasam ne olacak. Bunları yapanları destekleyen de dinsizdir. Bugün bunların başına, yarın belki de benim başıma gelebilir. Bu kadının suçu neydi. Bu çocukların boynunu bükük bırakmalarına ne hakları var. Bunlar kimin hakkını arıyorlar. Benim annem ölene kadar Türkçe bilmezdi. Irak'ı, Suriye'yi görüyoruz ama halen farkında değiliz. Bu ülke hepimizin, birimiz ölür, birimiz kalırız." ifadesini kullandı.

Böyle konuştuğu zaman kardeşlerinin, "Böyle konuşma seni öldürürler" dediğini aktaran Çevik, "Gelsinler benim kimseden korkum yok. Gelsin öldürsünler. Ben yeter ki dinsiz ölmeyeyim. Vatanıma, milletime, bayrağıma, namusuma sahip çıkayım. Ben milletin ayağının altına kurban olayım." dedi.

Halkın güvenlik güçlerine yardımının terörle mücadelede önemli olduğuna dikkati çeken Çevik, "Bunu yapanları görmediler mi? İnsan şerefli, haysiyetli olsun. Bunu gören halk bildirsin. Bunu bildirsin ki gelip bomba bırakmasınlar." sözlerine yer verdi.

Aşağı Mollahasan Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının 19 Ağustos'ta zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 4 asker ile olay yerinden geçen minibüsteki Antika Çakıcı ve bir yaşındaki oğlu Efkan yaralanmıştı. Anne Çakıcı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.