Van

112 Çalışanlarına "Sağlıkta Şiddet" eğitimi

17:26 25 Ağustos 2016
112 Çalışanlarına "Sağlıkta Şiddet" eğitimi

"Beyaz Kod, kamu ve özel tüm hastanelerdeki şiddet olaylarını izlemek üzere kuruldu. Şiddet olayını kurum yöneticileri derhal, 24 saat hizmet veren 113 numaralı telefonla Beyaz Kod Birimine bildiriyor. Eş zamanlı olarak olay kurumun hukuk birimine ve adli mercilere intikal ettiriliyor, ardından da bakanlığımızın internet sitesindeki "Beyaz Kod Bildirim Formu"dolduruluyor. Şiddete uğrayan sağlık çalışanı da 113'ü doğrudan arayabiliyor. Bildirim üzerine Beyaz Kod Birimi, olayın adli makamlara intikal ettirilip ettirilmediğini araştırıyor, bu yapılmamışsa olay derhal adli makamlara iletiliyor. Beyaz Kod Birimi, ayrıca şiddet olayının gerçekleştiği sağlık kurumunun hukuk birimlerine de olayın bildirildiğini teyit ediyor. Bakanlığın hukuk birimi, işlenen suçtan mağdur olan personele, bu kişinin vefatı halinde ise kanuni mirasçılarına talep edilmesi halinde hukuki yardım yapılıyor" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi tarafından 112 Acil Sağlık İstasyonları'nda görev yapan personele "Sağlıkta Şiddet" eğitimi verildi.

Van Bölge Eğitim Ve Araştırma Hastanesine ait toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, 112 Acil sağlık İstasyonlarında görevli Paramedik, Acil Tıp Teknisyeni (ATT) ve Ambulans şoförlerinden oluşan yaklaşık 250 personelin katıldığını belirtti.

Sağlıkta şiddete yönelik baş etme sürecinde Sağlık Bakanlığı'nın bir dizi çalışmaları olduğunu 7 gün 24 saat hizmet veren Beyaz Kod Alo 113 ile şiddet karşısında hem Sağlık Müdürlüğü hem de bakanlık düzeyinde mücadele edildiğini ifade eden Yanmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

Beş gün sürecek eğitimde katılımcılara "el hijyeni", "yangın söndürme","güvenlik raporlama sistemi" ve " şiddet ile baş etme" konularında bilgi verilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.