Van

Vekaletle kurban kesimi için diyanetin fiyatı

11:35 26 Ağustos 2016
Vekaletle kurban kesimi için diyanetin fiyatı

Van’da geçtiğimiz gün gerçekleştirilen, "Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu" bölge toplantısının ardından İl Müftüsü Nimettullah Arvas toplantıda alınan kararlar ve vekaletle kurban kesimi fiyatları hakkında bilgi verdi.

Türkiye Vakıf Sen İl Başkanlığı'nda basın mensupları ile bir araya gelen İl Müftüsü Arvas, 2016 yılında kurban hizmetlerinin daha etkin ve verimli geçmesi için Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından Van'da bir toplantı düzenlendiğini anımsattı.

Kurban kesim ve dağıtımıyla hakkında bilgi veren Arvas, "Diyanet İşleri Başkanlığımızca organizasyona katılan vatandaşlarımız adına, kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de Yurt dışında dağıtılacaktır. Yurt dışında, Afrika, Uzakdoğu Asya, Latin Amerika, Ortadoğu, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri ile Müslüman topluluklarının bulunduğu ülkelerde kesilerek dağıtımı yapılacaktır" dedi.

Vekalet yolu ile kurban kestirmek isteyenler için belirlenen yurt içi ve yurt dışı fiyatlarıyla ilgili de konuşan Arvas şunları söyledi: "Vekaletle kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız için, yurt içinde tüm masraflar dahil 690 Türk Lirası, yurt dışında ise tüm masraflar dahil 500 Türk lirasıdır. Vekaletle kurban kestirmek isteyen vatandaşların para yatırması gereken bankalar ile PTT şubelerinde açılan Türkiye Diyanet Vakfı Kurban hesabına 09 Eylül 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar nakit olarak yatırabilirler. İsimleri belirtilen bankaların internet bankacılığı üzerinden ise 11 Eylül 2016 Pazar günü saat 24.00'a kadar online olarak para yatırılabilir. Ayrıca başkanlık kurban web sayfası, Türkiye Diyanet Vakfı web sayfası üzerinden 12 Eylül 2016 Pazartesi günü saat 18.00'a kadar online olarak yine aynı şekilde nakit para yatırılabilir" şeklinde konuştu.

Kurban bayramında yardıma muhtaç aileler için farklı dernekler üzerinden bağış toplanmasıyla ilgilisi sorulan soruya Arvas, vatandaşları şüphe duydukları yerlere bağış yapamamaları konusunda uyararak, şunları söyledi:

"Biz kurban kesimi ve dağıtımıyla ilgili bir tanıtım CD'si hazırladık. Biz bağış konusunda kimseyi zorlamayız. Ancak bir yere bir bağış yapacağınız zaman bağışın gerçekten yerine gidip gitmediğini iyi düşünmek gerekiyor. Zaman zaman basında bağışların yerine ulaşmadığına dair şikayetleri duyuyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı'nın yapmış olduğu kurban kesim ve dağıtımı herkes tarafından takdir almıştır. Vatandaşlarımız bu konuda Türkiye Diyanet Vakfına güvensinler. Başkanlığımızın yapmış bütün çalışmalar mutlaka Din İşleri Yüksek Kurulu onayı alınarak yapılmıştır. Bu anlamda vatandaşımızın duyarlı olmasını istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.