Van

Müftü Arvas, dereceye giren imamları ödüllendirdi

15:01 07 Eylül 2016
Müftü Arvas, dereceye giren imamları ödüllendirdi

Diyanet İşleri Başkanlığınca Türkiye genelinde düzenlenen "Etkili Hutbe Sunumu", "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" ve Hafızlık" yarışmalarında dereceye giren Vanlı imamları İl Müftüsü Nimetulah Arvas ödüllendirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl düzenlenen "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" çerçevesinde ülke genelinde çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Bu yarışmalardan, Tokat Ali Paşa Cami'nde gerçekleşen "2. Türkiye Etkili Hutbe Sunumu" yarışmasında Tuşba İlçesi Organize Sanayi Cami İmam Hatibi Alattin Demirel, yarışmada ikinci, Zonguldak Ulu Cami'nde gerçekleşen "13. Türkiye Kuran'ı Kerim Güzel Okuma" yarışmasında Edremit ilçesi Şeyh Ebali Cami İmam Hatibi Muhammed Sizcan Türkiye 2.'si ve Afyonkarahisar Özerler Cami'nde gerçekleşen "13 Türkiye Hafızlık" yarışmasında ise Edremit ilçesi Toki İmam-ı Rabbani Cami İmam Hatibi Adem Abukan Türkiye 1.'si oldu.

İl Müftüsü Arvas, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye çapındaki yarışmalara katılan din görevlilerinin önce il sonra da bölge birinciliği elde ettikten sonra yarışmaya katılmaya hak kazandıklarını söyledi.

Yarışmalarda, Van'da görev yapan imamların bölgeyi temsil ederek çok güzel başarılara imza attıklarını kaydeden Arvas, "Arkadaşlarımızı ilimiz adına, bölgemiz adına tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Önümüzdeki yıllarda daha iyi derecelere imza atacaklarına inanıyorum. Bu münasebetle çok mutluyuz. Allah'a şükrediyoruz ve teşekkür ediyoruz. Gerçekten bizim açımızdan büyük bir başarı." dedi.

Derece alan imam hatiplerin 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenleyeceği tören de ödüllendirilecekleri belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.