Van

Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Entegrasyonu Projesi

18:19 22 Eylül 2016
Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Entegrasyonu Projesi

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Van Valiliği tarafından yürütülen "Van İlinde Yerinden Edilmiş Kişilerin Ekonomik ve Sosyal Entegrasyonu" projesi tamamlandı.

Projenin tamamlanması dolayısıyla kentteki bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, AB projelerinin Türkiye'de 15 yıldır hayata geçirildiğini söyledi.

AB projelerini hazırlamanın bir serüven olduğunu belirten Taşyapan, proje ekibinin çok gayret sarf ettiğini anlattı.

Taşyapan, proje kapsamında Van ilinin seçilmesinin önemine değinerek, şunları söyledi:

"Ülkemizde yıllardır süregelen iç göçler yaşamaktayız. Van'ımız da son yıllarda hem batıya göç vermesi, hem civar illerden göç almasıyla büyüyen, gelişen bir şehrimiz. Etrafındaki yerlerden Van'a göç etmiş insanların burada ayaklarının üzerinde durabilmesi, kendilerini topluma kabul ettirebilmesi, ekonomik ve sosyal bir çevre kurabilmesi önemli bir hadiseydi. Bu proje de tam bunun üstüne gelmesi nedeniyle bizim için önemli bir projeydi."

Projenin, AB'nin Türkiye'de uyguladığı önemli sosyal projelerden biri olduğunu anlatan Taşyapan, projenin insanların kendilerine hedefler koyabilmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Taşyapan, proje kapsamında katılımcıların iş yerlerini açtıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Onların kendi işlerini kurduğunu görmek, yüzlerindeki sevinci görmek, başka yerlerde çalışmayı hayal ederken kendi işlerinin patronu olduklarını görmek ve bu sevinci gözlerinden okumak harika duygulardı. Bu projeyi hakikaten çok önemsiyorum. Projenin büyük kısmında faydalanıcı olarak kadınlarımız yer alıyor. Hedef kitle sadece kadınlarımız değil ama kadınlarımızın böyle bir işte öncü olmaları, istekli olmaları ve başarılı olmaları da bizi ayrıca mutlu etti. İnşallah erkeklerimize de örnek olur, onlar da kadınlarımızdan aldıkları cesaretle projemizin ileri aşamalarında ya da yeni aşamalarında daha aktif hale gelirler."

- "67 kadın kendi işini kurdu"

AB Bakanlığı Siyasi İşler Başkanı Ege Erkoçak ise Türkiye’de başarıyla uygulanan bu projenin diğer projelere de örnek olacağını söyledi.

AB Bakanlığı olarak 2008 yılında kamunun beraber çalışacağı projelerin oluşturulmasını devlet politikası haline getirdiklerini belirten Erkoçak, projenin başarıyla tamamlandığını anlattı.

AB Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Füsun Çiçekoğlu da proje kapsamında 67 kadının kendi işini kurduğunu söyledi.

Projenin kadınlara doğrudan hibe desteği sağlayan ilk proje olduğunu ifade eden Çiçekoğlu, bundan sonraki dönemlerde de projeler üreteceklerini kaydetti.

Vali Taşyapan, proje ekibine plaket verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.