Van

15 Temmuz Darbe Girişimi ve Demokrasi Konferansı

14:46 23 Eylül 2016
15 Temmuz Darbe Girişimi ve Demokrasi Konferansı

Tuşba Belediyesi Başkanlığı tarafından Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Demokrasi Konferansı verildi.

Konferansta konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, gençliğin dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin huzur, barışı, kardeşliği adına hepimize ve özellikle de siz gençlere büyük işler düştüğünü ifade eden Özgükçe, şöyle konuştu:

"Bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Okullarımızın açılması ve Milli Eğitim Bakanlığımızın almış olduğu bir karar çerçevesinde, milli irademize, demokrasimize ve şehitlerimize sahip çıkma adına bir der verilmesi söylendi. Biz de, seve seve bu dersi vermek için geliriz diyerek bugün sizlerin karşısına çıktık. 2016-2017 eğitim öğretim yılı başladı. Ancak şunu iyi bilmemiz gerekiyor ki, 15 Temmuz'da şehitlerimiz, gazilerimiz ve Türkiye'nin 79 milyonu o mücadeleyi vermeseydi, belki şimdi bizde Suriye, Mısır, Irak gibi olmuştuk. Bu yüzden bunun kıymetini iyi bilmemiz gerekiyor. O gün ikinci bir Kurtuluş Savaşı örneğiydi."

Terör örgütlerinin hedefinde Türkiye'nin olduğunu söyleyen Özgökçe, örgütlerin Türkiye üzerinde bir takım hesaplar yaptığını dile getirdi.

Özgökçe, "15 Temmuz'da terör örgütü FETÖ tarafından ülkemiz haince bir saldırı düzenlendi. Türkiye ordusunun içinde yer alan bir avuç cuntası, satılmış ve ihanetçinin Türkiye'nin F16'ları, tankları, tüfekleri ile milletin üzerine bomba yağdırdılar. Bir savaşta bile en son bombalanacak hatta bombalanmayacak yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı, Cumhurbaşkanlığı külliyesi bombalandı ve polisimiz yoğun olduğu yerler bombalandı. Türkiye üzerinden hesaplar yapan terör örgütleri ve onların iş birlikçileri ülkemizi bölmek adına çalışıyorlar." diye konuştu.

- "Terör örgütleri kod adı kullanır"

Hiçbir cemaatte kod adı kullanılmadığını dile getiren Özgökçe, terör örgütlerinin kod adları kullandıklarını vurguladı.

Belediye Başkanı Özgökçe, "Başta Nur Camiası olmak üzere bu cemaatlerin hiç birinde kod adı olmaz. Ancak, onlarda terör örgütlerin kullanmış olduğu kod adları gibi adlar var. Gizli bir haber sistemleri var. Bunlar kendilerine özgü metotlar oluşturdukları için, devlet bunlara 'sen terör örgütüsün' diyor. Biz bu memleketin asıl sahipleriyiz. Bu yüzden bunları çok iyi bilmemiz gerekiyor." dedi.

Van'da Kurban Bayramının birinci günü PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıya da değinen Özgökçe, "Bu toplamda çok sayıda vatandaşımız, İranlı vatandaş ve polisimiz yaralandı. Oradan bizden birisi de olabilirdi. Biz şunu söylüyoruz Türkiye'nin, Van'ın ve özellikle bölgemizin huzuru adına terör saldırılarının bir an önce bitmesi gerekiyor. Bizim yanımızda yanlış yolda olan arkadaşlarımız varsa onları uyarmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.