Van

Çatak Kaymakamı Akgül şehit ailesini evinde ağırladı

18:57 23 Eylül 2016
Çatak Kaymakamı Akgül şehit ailesini evinde ağırladı

Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, yol kesen terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen köy korucusu Ali Ogün'ün ailesini konutunda ağırladı.

Çatak ilçe merkezine davet edilen şehit yakınlarına yemek ikramının ardından Kaymakam Akgül'ün konutuna geçildi. Misafirlerini kapıda karşılayan Kaymakam Akgül ve eşi Demet Akgül, şehidin çocuklarıyla yakından ilgilendi.

Kaymakam Akgül, İslam dininde şehitliğin, peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebe olduğunu belirtti.

Akgül, "Vatanımız ve şanlı al bayrağımızın göklerde dalgalanması için canlarını feda eden şehitlerimizin emanetleri yani sizler, başımızın tacısınız. Sizler için ne yapsak az. Şehitlik herkese nasip olmaz. Onlar ahirette şefaatçiniz olacak. Bayrağımızın al rengi şehidimizin kanı, hilal dinimizin sembolü, yıldız ise şehidimizin kendisini temsil ediyor. Şehitlik bayrağını, şehidin kardeşi Savaş Ogün'e teslim ediyorum. Sizleri evimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Davetimizi kırmayıp geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Şehidin çocuklarına oyuncaklar vererek eşiyle yakından ilgilenen Demet Akgül ise kendisinin de şehit yakını olduğunu ifade ederek, "Ne hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum. Aslında çok gurur verici. Çünkü vatanı için şehit olmaktan daha güzel hiçbir şey olamaz. İlerleyen zamanda ilçe merkezi ve köylerdeki, şehit ve gazi ailelerini de evimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız." diye konuştu.

Ardından Kaymakam Akgül ve eşi, şehit yakınlarını uğurladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.